LIGE NU:

Klager til Tilsynsrådet

Tidligere medlem af byrådet i Sæby, Venstre-manden Frits Oien, indbringer nu Frederikshavn Kommune for Tilsynsrådet. Det sker, efter byrådet har besluttet prisfastsætte udgifterne til vand forskelligt for borgerne i den nye storkommune. Borgere, der bor t

- Det er uretfærdigt. Vandforbruget er det samme uanset, om man bor i lejebolig eller i eget hus. Det er antallet af beboere, der er afgørende for, hvor meget man bruger, siger Frits Oien.
Han har nu klaget til Tilsynsrådet, og her skal det afgøres om, det er lovligt, den måde Frederikshavn Kommune opkræver vandafgifter på.
- Det, mener vi, det er, lyder det fra borgmester Erik Sørensen (Soc.Dem.).
Han erkender, at prisen er forskellig fra borger til borger i kommunen, men han forholder sig til, at også udgiften til at få vandet ud til forbrugerne er forskellig.
- Det er det, vi vil meddele Tilsynsrådet. Vi har forsøgt at finde en pris, der afspejler omkostninger, siger Erik Sørensen.
For Frits Oien handler det mere om principper end om penge.
- Vandafgiften er ikke noget, der vælter vores private budget - og det tror jeg ikke, den gør for nogen, men det er uretfærdigheden, jeg er ude efter, og derfor synes jeg, sagen skal for Tilsynsrådet, siger han.

Uanset hvad tilsynsrådet finder frem til så bliver der fra årsskiftet ændret på vandpriserne i Frederikshavn. En ny løsning er på vej.
Borgmesteren har dog ikke i sinde at love ensartede priser for alle.
- Det koster forskelligt, og der er mange hensyn at tage - der er også fiskeindustrien, der bruger vand, så vi vil gøre os umage med at finde en løsning, der fungerer for alle, lyder det fra borgmesteren, der indkalder samtlige interessenter til møde forud for næste års prisfastsættelse på vandområdet i Frederikshavn Kommune.