Klagesag afgøres til februar

Klage om afslag på opholdstilladelse, som en 40-årig vietnamesisk kvinde sendte i oktober, ventes først færdigbehandlet i midten af februar, oplyser integrationsministeren til Bjarne Laustsen.

Nga Thi Thanh Vu har fået afslag på arbejds- og opholdstilladelse i Danmark, selvom hun er gift med en dansk statsborger og der står en arbejdsgiver og vil ansætte hende i morgen.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech oplyser i et svar til Bjarne Laustsen, at ministeriet først kan afgøre klagen i midten af februar, men ministeren oplyser i svaret, at der måske er en anden mulighed.

Nga Thi Thanh Vu har tidligere fået afslag på familesammenføring, med sin vietnamesisk fødte mand med dansk statsborgerskab, fordi man dengang ikke mente at tilknyttes kravet er opfyldt. Det kan jo værre at det faktum har ændret sig, efter at Nga Thi Thanh Vu har været tre månder i Danmark på et turistvisum og tilmed har skaffet sig i arbejde, skriver Birthe Rønn Hornbech i svaret til Bjarne Laustsen.

Hun opfordrer Nga Thi Thanh Vu til at søge igen, uden at hun på nogen måde vil love hende et positivt resultat, hvilket hun understreger i svaret.