LIGE NU:

Klaus' sygedagpenge reddet: Ankestyrelsen underkender Rebild Kommune

Afslag på sygedagpenge var ikke i orden, har Ankestyrelsen netop afgjort.

Hjertekrampe, sukkersyge, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol og slidgigt i ryggen er ensbetydende med, at man er uarbejdsdygtig og derfor har ret til sygedagpenge.

Det har ankestyrelsen slået fast i en sag, som 3F Aalborg netop har vundet for et medlem i Skørping.

Klaus Bo Døssing søgte 24. marts 2014 sygedagpenge på baggrund af ovenstående symptomer. Trods erklæringer fra både hans egen læge og to speciallægeerklæringer konkluderede Rebild Kommune, at borgeren ikke var berettiget til sygedagpenge.

3F ankede sagen og har nu fået medhold.

- Det her er en meget vigtig afgørelse. Først og fremmest for vores medlem, men afgørelsen er i høj grad også principiel. Siden den nye sygedagpengereform trådte i kraft 1. juli har vi set en kraftig stigning i raskmeldinger på sygedagpenge uden hensyntagen til lægeerklæringer, siger formand for 3F Aalborg, Søren Elsberg.

Afslagene betyder, at borgerne mister muligheden for at få vurderet, om der er mulighed for at forlænge sygedagpengene, eller om der skal andre indsatser til.

I stedet er medlemmerne henvist til kontanthjælp eller til at leve af eventuelle private forsikringer eller erstatninger.

- På os virker det som kassetænkning, hvor kommunerne forsøger at skære ned på deres udgifter på bekostning af syge eller tilskadekomne medborgere. Det kan ganske enkelt ikke være rimeligt. Enhver har ret til en saglig vurdering og en ordentlig behandling i det offentlige system, siger Søren Elsberg.

Den føler Klaus Bo Døssing ikke, at han har fået.

- Det har været en forfærdelig tid. Ikke mindst på grund af uvisheden om fremtiden og på grund af behandlingen fra kommunen. Jeg kan ikke forstå, hvordan kommunen kan afvise speciallægeerklæringer og min egen læges vurdering. Mit forsikringsselskab har endda anerkendt fuldt ud, at jeg ikke kunne arbejde, men det talte heller ikke. Derfor er jeg meget meget glad for at vi har fået medhold i Ankestyrelsen, siger Klaus Bo Døssing.

3F Aalborg har i det seneste halve år haft adskillige sager, hvor kommuner har givet afslag på sygedagpenge uden gyldig grund, men i langt de fleste tilfælde får borgerne medhold, når vi går ind i sagen. Dog er det anden gang på kort tid, at det har været nødvendigt at gå til Ankestyrelsen med en sag fra Rebild - og anden gang, Ankestyrelsen går imod kommunen - og det kommer ikke helt bag på Søren Elsberg.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed at det er klart den sværeste kommune at få noget igennem som er til fordel for vores medlemmer, vi ser gang på gang i den kommune, at hvis der er den mindste smule tvivl i sagerne, så afgøre de altid til kommunens fordel siger Formand for 3F Aalborg Søren Elsberg.

Den praksis sætter den nye dom fra Ankestyrelsen forhåbentlig en stopper for.

- Det er i hvert fald et vink med en vognstang om, at de ikke bare kan raskmelde vores medlemmer som det passer dem siger Søren Elsberg.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden