Klovne har fødselsdag

01:40

Foto: Tommy Hald

1 af 2

Børneafdelingerne på Aalborg Universitetshospital, blev i dag invaderet af hospitalsklovne fra hele Jylland. I denne uge er det nemlig 10 år siden, foreningen Danske Hospitalsklovne blev dannet.

Hospitalsklovne i hobetal væltede nærmest ind på børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital Nord. Danske Hospitalsklovne har nemlig fødselsdag.

- Så syntes vi det var oplagt, at fejre børnene i stedet for at holde fødselsdag for os selv. Så derfor er vi kommet herud, for at fejre fødselsdagen sammen med børnene, siger projektleder Sissel Witt fra Danske Hospitalsklovne til TV2/NORD.

Ret hurtigt får klovnene etableret en svævebane med boller, og en pipeline med kakaomælk, fra taget overfor og ned til børneafdelingen, så der kan blive fest. De første hospitalsklovne kom her til landet omkring år 2000. I 2003 blev de sluttet sammen i Danske Hospitalsklovne, ud fra den grundide, at humor letter og fremmer helbredelse.

- Når man er barn og indlagt på hospitalet, så har man brug for noget der er lidt anderledes, end alt det der handler om sygdom og behandling. Så kan hospitalsklovnene skabe det der pusterum, og jeg tror det er derfor, det har været så stor en succes. Børnene er rigtig glade for at de er her, siger projektleder Sissel Witt fra Danske Hospitalsklovne til TV2/NORD.

I løbet af fødselsdagsugen besøger bussen med hospitalsklovne 10 hospitaler i Jylland.

Forsiden lige nu