Klub kæmper mod forfald

Klubhuse og idrætshaller landet over forfalder. Og det koster medlemmer, bl.a. i Bjergby-Mygdal

I Bjergby ved Hjørring har Bjergby-Mygdal Idrætsforening i årevis kæmpet med et meget nedslidt klubhus. Det er angrebet af skimmelsvamp, og bade- og toiletfaciliteter er langt fra tidssvarende. Det er i så dårlig stand, at mange af klubbens medlemmer og udefrakommende nægter at benytte huset til omklædning og bad.
- Nogle af vores medlemmer har sagt, at de ikke vil være her, hvis det ikke bliver bedre. Derfor vil vi gerne bygge et nyt klubhus i tilknytning til Hjørring Kommunes idrætshal. Men det koster 2,7 millioner kroner. Så vi vil selvfølgelig gerne have støtte fra kommunen, siger idrætsforeningens formand, Søren Kristensen og tilføjer:
- Når vi færdig, vil tilbygningen også blive kommunal ejendom, fordi det er kommunens sportshal. Så det vil jo være en stor gevinst for kommunen, hvis vi bygger til deres hal.
Har ikke råd
Hos Hjørring Kommune vil man gerne hjælpe klubben. Hvis man kunne.
- Det er jo en win-win situation. De får et nyt hus, og vi får den grund, hvor det nuværende klubhus er, til rådighed til udstykning siger medlem af fritids- og kulturudvalget, Svenning Christensen (V).
Men trods kommunens positive holdning til projektet er der tilsyneladende ikke en økonomisk håndsrækning på vej til Bjergby-Mygdal Idrætsforening.
- Vi har 3,6 millioner kroner på anlægsbudgettet til rådighed, og det strækker altså ikke til ret meget, siger Svenning Christensen, som dog gerne vil tage sagen op på udvalgsmøde igen.

Forsiden lige nu