LIGE NU:

KMD fyrer i Aalborg

IT-virksomheden er tirsdag blevet 275 medarbejdere lettere, skriver Version2. Ifølge Nordjyske er 29 blevet fyret i Aalborg.

KMD har tirsdag fyret 126 medarbejdere og givet 149 en fratrædelsesordning. Det skriver Version2.dk.

De berørte medarbejdere fik besked tirsdag morgen via mail, og ifølge Nordjyske.dk tikkede der mail ind til 29 medarbejdere på KMD's afdeling i Aalborg. Herudover har 40 fået en fratrædelsesordning, og afdelingen i Aalborg går således fra cirka 800 ansatte til omkring 730, skriver Nordjyske. Fyringerne kommer som en følge af skærpede markedsvilkår.

- Det er en situation, KMD skal forholde sig til og tilpasse sig efter. For at være blandt de førende i branchen, er det en grundlæggende forudsætning, at KMD til enhver tid er en sund og konkurrencedygtig forretning, siger Lisbeth Hald, der er personaledirektør i KMD til Nordjyske.

- Det er en rigtig træls situation, at KMD føler sig forpligtet til at skulle opsige så mange medarbejdere. Heldigvis har vi kunnet lave aftaler om frivillige fratrædelser for et endnu større antal, end der har måttet fyres, siger Kim Skovgaard, der er tillidsmand ved KMD i Aalborg til Nordjyske.dk.