LIGE NU:

Københavner faldt for nordjysk idyl

Mariagerfjord Kommune har positiv tilflytning, og nogle af tilflytterne kommer ganske langt væk fra.

Christian Jensen og Hans kæreste Heidi er nogle af dem, Mariagerfjord Kommune er rigtig glade for - tilflyttere. Faktisk oplever kommunen positiv tilflytning, altså flere, der kommer ind over kommunegrænserne end der smutter den anden vej.

Christian Jensen og kæresten har slået sig ned i det gamle fiskerleje Fladbjerg 2,5 kilometer fra Mariager, hvor de fandt drømmehuset midt i natur og idyl og i første parket til Mariager Fjord.

- Vi så på os selv og tænkte over, hvad vi gerne ville i livet, og det her passede bare lige til os. Vi faldt for naturen og omgivelserne og huset som også har en vis historie, fortæller Christian Jensen.

Både han og kæresten har boet i København hele livet, men er kommet i Mariagerfjord Kommune for at besøge familie.

Hun er studerende, og han var egentlig selvstændig men har nu fundet job i en cykelforretning i Hadsund. Der var derfor ikke noget der bandt dem til hovedstaden.

Selv om livet midt i København er et andet end den stille tilværelse i en flække med 35 huse, er de havnet lige hvor de hører til.

- Det kan godt være, det her er udkantsdanmark. Men her er jo alt, hvad vi har brug for, så det gør ikke so så meget, at man kalder det det, siger Christian Jensen.

Han er sikker på, at han nu er jyde for livet.

- Vi er faldet så godt til her med job og omgangskreds, og vi er blevet taget så godt imod. Så det her er vores hjem, siger han.