LIGE NU:

Køberne rykker udenfor storbyerne: Der handles flere huse i de mindre kommuner

Der bliver stadig handlet flest huse i landets største byer med Aarhus i spidsen og Aalborg som nummer to, men det er i de mindre kommuner, at handelsaktiviteten har haft mest rygvind i de første seks måneder af 2019, viser nye tal fra Boliga.

Når det gælder salg af huse, er det danske boligmarked på mange måder begyndt at rokere lidt rundt.Det er der i hvert fald noget, der tyder på, hvis man ser på de steder i landet, hvor der er mest fremgang i hushandlerne. Det viser nye tal fra boligsitet Boliga.dk.

Morsø Kommune er det sted i landet, hvor antallet af solgte huse er steget mest. Stigningen lyder nemlig på hele 30 procent i forhold til samme tid sidste år.

Også i Hedensted og Helsingør Kommune er boligmarkedet - med en stigning på henholdsvis 25 procent og 20 procent flere solgte huse end sidste år - gået ganske pænt frem.

- Når det gælder Morsø er antallet af handler så lavt, at det ikke nødvendigvis tegner en tendens, men generelt ser vi, at handelsaktiviteten bremser op inde omkring de store byer, og i stedet rykker ud til forstadskommunerne og nogle af de land- og yderkommuner, der tidligere har haft det rigtig svært på boligmarkedet, siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom hos Nordea Kredit.

I Morsø Kommune er der blevet handlet 82 huse i løbet af årets første seks måneder sammenlignet med 63 sidste år.

- Priserne inde i byen er kommet højt op, og det betyder, at de unge købere søger ud. Både fordi de kan se, at de kan få væsentlig mere for pengene, men også fordi de i nogle tilfælde ikke længere kan få et lån til en bolig inde i byen - og dermed får de et lille skub på vej ud, siger Lise Nytoft Bergmann til Boliga.dk.

- Selvom renten er faldet, så kan mange unge mennesker ikke få lån alligevel. Det skyldes de kreditbegrænsninger, der er kommet til de seneste år, hvor man kun må låne fire gange eller fem gange husstandsindkomsten. Hvis man ikke har en høj løn, har man stadig ikke forbedret sine muligheder for at få finansieret en bolig i en af de attraktive og dyre kerner på boligmarkedet, siger hun til Boliga.dk.

Det er Aarhus Kommune, hvor der bliver solgt suverænt flest huse med 952 handler i perioden.

Herefter kommer Aalborg med 701 handler og Odense med 636. København kommer længere nede på listen med 365 solgte huse.

Så meget koster boligerne i Nordjylland

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden