Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Købernes boligmarked i Nordjylland

Ejendomsmæglere spår, at huspriserne i Nordjylland vil falde i årets sidste kvartal.

64 procent af de danske ejendomsmæglere tror, at boligpriserne på enfamilieshuse vil falde i det kommende kvartal, mens 35 procent forventer uændrede priser. I Region Nordjylland ser mæglerne en smule mere fortrøstningsfuldt på den nærmeste fremtid, idet 51 procent forventer prisfald og 49 procent regner med uændrede priser de sidste tre måneder af året. Det viser nye tal fra Dansk Ejendomsmæglerforenings tendensundersøgelse, hvor landets ejendomsmæglere fire gange årligt bliver spurgt om deres aktuelle syn på markedet.

- Jeg tror, at den megen krisesnak - både nationalt og internationalt - gør, at mange beholder pungen i lommen, og vi er alle sammen meget forsigtige med at kaste os ud i større investeringer, som et boligkøb jo er. Omvendt tror jeg også, at de lave priser kombineret med en historisk rente vil betyde, at køberne nu begynder at komme ud af starthullerne, siger DE's formand i Region Nordjylland, Hans Skovgaard.

Tendensundersøgelsen viser overordnet, at ejendomsmæglerne forventer uændrede eller faldende priser, hvad end det gælder huse, ejerlejligheder eller sommerhuse.