LIGE NU:

Købmand vil have gitter om kassen

Efter endnu et røveri i aftes har indehaveren af en nærbutik i Aalborg Øst fået nok.

Røveri igen og igen. For anden gang på kun 14 dage, og for sjette gang de seneste fem år, har røvere været på spil i den lille butik på Sallingsundvej.

Indehaveren er dybt frustreret, men han har en plan. Nu skal der gitter op foran disken med kasseapparetet. Som man kender det fra fx apoteket om natten.

- Jeg vil have mere tryghed, og ikke risikere at blive stukket ned eller skudt af en røver. For 14 dage siden var det en pistolbevæbnet røver. Fredag aften en knivbevæbnet, siger købmand Shahadat Hossein til TV2/NORD.

Købmanden bor til leje i Boligforeningen Himmerlands lokaler. Det er derfor boligforeningen, som skal betale for gitteret.

- Vi vil se velvilligt på Shahadat Hosseins ønske om et gitter i butikken. Han skal kunne arbejde trygt i sin forretning. Beboerne herude vil virkelig gerne have en nærbutik. Vi vil gå videre med sagen i boligforeningen, siger Bjarne Møller, der er Boligforening Himmerlands formand i afd. 19 i Aalborg Øst.

Fra i dag og indtil der kommer et gitter op lukker købmanden klokken 18 - fire timer tidligere end før.

- Mit liv er vigtigere end mit arbejde, siger Shahadat Hossein.

Den brødknivsbevæbnede røver i aftes er en yngre slank mand, ca 185 cm høj med elefanthue og hvid hættetrøje. Han havde mørke jeans og hvide sko på.