Kolde sommerøl i farezonen i Frederikshavn
Restauratører i Frederikshavn frygter, at byrådet mandag vedtager nye takster for leje af kommunens arealer foran eksempelvis værtshuse og cafeer. Konsekvensen kan være, at restauratørerne helt dropper udendørs servering
Udendørs sommerservering af kolde øl i Frederikshavn Kommunes gågader er i farezonen.
Flere restauratører overvejer at droppe den udendørs servering, hvis kommunen indfører nye takster for leje af kommunale arealer. Ifølge et forslag fra teknisk udvalg skal det fremover koste 750 kroner om året pr. kvadratmeter
Blandt de utilfredse er Mimmo Fischetti, der er indehaver af pubben The Jolly Butcher i Frederikshavns gågade. Der er 32 kvadratmeter med plads til udeservering foran pubben, og han har hidtil ikke betalt noget for at bruge arealet - men ifølge det forslag, som byrådet behandler på mandag, skal det fremover koste 750 kroner om året pr. kvadratmeter. Altså 24.000 kroner i Mimmo Fischettis tilfælde.
- For at betale det, skal jeg jo omsætte for omkring 70.000 kroner. Og der er måske 30 dage om året, hvor vejret egner sig til at sidde udenfor. Hvis de nye takster bliver vedtaget, kan konsekvensen meget vel blive, at jeg helt dropper servering udendørs, siger Mimmo Fischetti.
Byrådet i Frederikshavn er inden mandagens møde splittet på kryds og tværs af partiskel. Således har de tre socialdemokrater i teknisk udvalg stemt for de nye takster, mens deres partifæller i økonomiudvalget har stemt imod.