Kolonihaveforening ødelagt af stridigheder

Retssager og politianmeldelser har stort set ødelagt kolonihaveforeningen Brixlund i Nørresundby.

Søren Madsen købte for et år siden et kolonihavehus i haveforeningen Brixlund i Nørresundby. Havde han dengang vidst, hvad han ved i dag, havde han aldrig købt huset.

- Jeg havde glædet mig til at komme herud, men da jeg kom herud, var der bøvl og ballade, siger Søren Madsen, kolonihavehusejer til TV2/NORD

To af medlemmerne af foreningen valgte sidste sommer at vælte deres kolonihavehuse i protest og afmagt mod de retssager, som den daværende bestyrelse rejste mod dem. Ud over retssagerne har der været en lind strøm af politianmeldelser naboerne imellem til nærpolitistationen i Løvvangscenteret. Til stor irritation for det lokale politi.

- Vi prøver at vejlede dem, så godt som vi nu kan prøver at få dem til at forstå, at hvis de skal have det godt i sådan en haveforening, så er de nødt til at snakke sammen og lade være med at råbe ad hinanden, siger leder af nærpolitistationen i Løvvangscenteret, Bent Bjerre til TV2/NORD.

Den nye kasserer i haveforeningen kæmper for at få enderne til at nå sammen. Udgifterne til de mange retssager har drænet foreningens kasse, så den i dag næsten er tom.

- Økonomisk er vi parat til at lukke. Vi kan ikke betale vores vandregning, så jeg har været nødt til at få en aftale om at hensætte, så den bliver betalt over fire gange, siger Susanne Simonsen, kasserer i haveforeningen Brixlund til TV2/NORD.

Foreningens fremtid skal drøftes på den ordinære generalforsamling den 28. marts.

Forsiden lige nu