Foto: Daniel Mikkelsen

Kommende læger i kitlen

Det allerførste hold fra AAU's egen medicinuddannelse er snart klar til at trække i kitlen og behandle patienter.

Torsdag trak en flok universitetsstuderende for første gang i de hvide kitler på Aalborg Sygehus Syd. De er de første studerende fra Aalborg Universitets medicinstudie, og til sommer kan de færdiggøre studiets bachelordel og fortsætte kandidatdelen - den kliniske del af uddannelsen - på Aalborg Sygehus.

- Det er rigtig spændende. De lærer på en anden måde end på andre universiteter. De er vant til problembaseret læring. På sygehuset vil det sige, at man tager udgangspunkt i den enkelte patient - altså patientbaseret læring. Derfor spiller uddannelsen og den praktiske del rigtig godt sammen i Aalborg, siger overlæge og leder af den kliniske lægeuddannelse, Stig Andersen.

De studerende var torsdag blot på sygehuset for at få en introduktion til det kommende studieforløb, og det gav endnu mere lyst til at komme i gang med det praktiske arbejde med patienterne.

- Nu har man fået set stedet og har sat sig ind i, hvad det er for et sted, man skal være. det virker rigtig spændende, og nu har vi rigtig meget lyst til at komme i gang, siger medicinstuderende Michael Trabjerg.

Klarer alle de studerende bachelordelen, er 50 studerende klar til at starte på sygehuset i slutningen af august.