Kommunal krisehjælp til Palm City

Byrådet i Frederikshavn Kommune har på et møde sent onsdag aften valgt at give en økonomisk håndsrækning til planlagte feriecenterprojekt Palm City

Projektmagerne bag Palm City har bedt Frederikshavn Kommune om at slippe for at skulle stille en bankgaranti på næsten 50 millioner kroner, som det ellers blev aftalt, da Palm City købte jord af kommunen. Nu efterkommer et absolut flertal kun bestående af Socialdemokraterne Palms Citys ønske.

Bankgarantien, der en slags sikkerhed for at projektet bliver gennemført, skulle ellers have på plads 1. april sidste år, men nu frafalder kommunen altså at den bliver stillet.

Til gengæld skal Palm City fremover betale kontant, når kommunen fx skal lave kloakker og veje i det planlagte feriecenter-område. Desuden får kommunen pant i blandt andet den kæmpestore centerbygning, der er planlagt i Palm City.

Frederikshavn Kommune vil nu rådføre sig med Statsforvaltningen (tidl. Tilsynsrådet) om den vedtagne fremgangsmåde er lovlig, og om der skal en hel ny udbudsrunde til vedrørende den jord som Palm City har købt af kommunen. Det oplyser borgmester Erik Sørensen (Soc.dem.) til TV2/NORD.

Mere om sagen senere i dag.

Forsiden lige nu