LIGE NU:

Kommune har skudt millioner i truet tivoli

Aalborg Kommune har skudt millioner i lukningstruet forlystelsespark, der nu ønsker mere støtte. Erfaren branchemand tvivler på, at det vil løse problemet.

Aalborg Kommune har på kort tid spenderet 15 millioner kroner på den nu lukningstruede forlystelsespark Karolinelund i Aalborg.
Ud over købet på otte millioner af Karolinelund fra Torben "Træsko" Pedersen bekostede kommunen op til denne sæson syv millioner kroner i belægningen i byparken samt renovering af forlystelser. Det er en udgift til kommunen på over trekvart millioner kroner om måneden, siden den overtog stedet for 19 måneder siden.
Alligevel har bestyrelsen for Karolinelund netop bedt byrådet om et tilskud på yderligere 4,3 millioner kroner til fortsat at kunne drive forlystelsesparken videre i 2009. Ellers lukker den.
Direktøren for Fårup Sommerland, Søren Kragelund, mener, at det vil være en skam for Nordjylland. Men han tvivler på, at det bliver sidste gang, at de kommer til at gå tiggergang.
- Jeg ved ikke nok om økonomien til at sige, hvad der løber fra dem. Men det er nok noget, man må regne med sker næste år og næste år igen, at der vil komme til at mangle penge i kassen, siger Søren Kragelund til Nordjyske Stiftstidende. Han er samtidig formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark.
Det er hans erfaring, at når det først en gang er nødvendigt med et tilskud for at få det til at løbe rundt, så fortsætter cirklen. Han har meget svært ved at se, hvordan Karolinelund kan blive en rentabel virksomhed eller blot hvile i sig selv.
Samtidig står Aalborg Kommune i forvejen over for en hård sparerunde med nedskæringer på en kvart milliard kroner.
/ritzau/

Aabybro Friskole

play Blufærdighedskrænkelse: Mand sigtes for at krænke piger på nordjysk friskole

25_seconds

play Havnefoged hjalp til ved redningsaktion og fik reddet elever i land

Lene Odgaard Andersen

play Lene er en af de sygeplejersker, der skal strejke: - Jeg er ked af, at det rammer borgere

def_thumb,50_percent

play Hornmine er fjernet fra Hanstholm Havn og sprængt

Aabybro Friskole

play Blufærdighedskrænkelse: Mand sigtes for at krænke piger på nordjysk friskole

25_seconds

play Havnefoged hjalp til ved redningsaktion og fik reddet elever i land

Til forsiden

Til forsiden