Foto: Daniel Mikkelsen

Kommune i dialog for at fjerne høfder

Hjørring Kommune har lavet en indstilling til økonomiudvalget, om blandt andet at få fjernet høfderne ud for Skallerup Seaside Resort.

Teknik- og Miljøudvalget har i dag holdt møde om kystsikringen ved Nørlev strand.

Udvalget vil anbefale Byrådet at ændre på kystpolitikken.

- Det er gået fornuftigt. Vi har lavet en indstilling til økonomiudvalget om blandt andet at gå i dialog med Skallerup Seaside Resort om, at de fjerner deres høfder, så strømmen ikke bliver ført direkte på den offentlige strand. De har en tilladelse og den anerkender vi, men det kunne jo være, vi kunne finde en alternativ løsning som også ville kunne tilfredsstille dem, siger Ole Ørnbøl der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune.

Udvalget vil også arbejde for at stranden med offentlig adgang skal bevares, så derfor vil de støtte op om blød kystsikring.

- Det er spørgsmål om, at vi tilfører mængder, der er store nok, siger han.

Udvalget er enige om, at den sikring der skal foregå, skal være privatfinansieret.

- Vi siger samtidig, at vi gerne vil arbejde for at præge folketinget i en retning, således at det er en statslig opgave at finansiere det. Hvis de ikke vil finansiere det fuldt ud så i hvert fald som medfinansiering.

Hjørring Kommune vil stadig arbejde på at få Stormkommissionen til at godkende tab af arealer og huse. Som reglerne er nu, giver de kun erstatning til oversvømmelser og væltede træer og lignende.