Kommune: Sådan forløb ulykken

Thisted Kommune afviser, at der ikke blev ringet efter hjælp efter SFO-ulykken. Efter en undersøgelse af opkaldslog har kommunen nu fremlagt hændelsesforløbet.

Thisted Kommune har fredag eftermiddag udsendt en pressemeddelelse omkring ulykken i Østre Skoles SFO, hvor en seksårig dreng blev alvorligt forbrændt i ansigtet.

Kommunen afviser kritikken om, at der ikke blev ringet efter hjælp. Efter en undersøgelse af de opkald, der er foretaget fra SFO'en efter ulykken, har kommunen valgt at fremlægge forløbet.

Ifølge redegørelsen blev der ringet 112 maksimalt syv minutter, efter at ulykken skete. Personalet vurderede, at ventetiden var for lang og ringede i stedet med det samme til Akut-modtagelsen på Sygehus Thy Mors.

Ifølge kommunens redegørelse ringede SFO-personalet ikke selv til den seksåriges forældre, men de var blevet ringet op af et familiemedlem, der var udenfor SFO'en.

Kommunen kritiserer stadig SFO'en for at bruge tændvæske på et bål, som børnene sad omkring.

Den seksårige Magnus blev efter at have været på skadestuen fløjet til Rigshospitalet med en helikopter.

Forløbet:

Ifølge Thisted Kommune var hændelsesforløbet omkring ulykken således:

· Et sted mellem kl. 13.10 og 13.12 indtræffer ulykken.

· Ulykken standses og drengen bringes ind i SFO’en.

· Kl. 13.15 ringer et familiemedlem, som tilfældigvis er udenfor SFO’en, til en af forældrene.

· Kl. 13.17 personalet foretager opkald til 112. Personalet vurderer, at ventetiden er for lang og opkaldet afsluttes.

· Umiddelbart herefter når SFO-lederen frem til SFO’en. Lederen overtager et familiemedlems telefonopkald til hjemmet. SFO-lederen taler med forælderen.

· Kl. 13.17 personalet foretager opkald til Sygehus Thy Mors og får kontakt med Akut-modtagelsen. Personalet får instrukser om førstehjælp. Førstehjælpen påbegyndes straks.

· Ca. kl. 13.20 kommer en af forældrene ind i SFO’en. Forælderen og SFO-lederen bringer drengen til sygehuset. Samtidig når skolelederen frem til SFO’en.