LIGE NU:

Kommune sender børn hjem

87 pædagogmedhjælpere fra Hjørring går i strejke fra onsdag, det betyder, at kommunen nu bliver nødt til at sende børn hjem.

Det er Kommunernes Landsforening, der kommer med de endelig tal for mange børn, der står uden pasning fra onsdag, men et er sikkert, Hjørring Kommune bliver nødt til at bede et antal forældre om at finde alternativ pasning under konflikten.

- Forældre i Hjørring må indstille sig på ikke at kunne få passet børn i den tid, konflikten varer. Vi ved endnu ikke, hvem det kommer til at ramme, men vi vil, når vi går i gang med at se nærmere på hvem, vi ikke kan tilbyde pasning, vurderer hvem der har størst pasningsbehov. Vi ved, der er nogle forældre, der går hjemme, men ellers bliver det tilfældigt hvem, vi vælger, siger Laila Vang, der er daginstitutionschef i Hjørring Kommune.
I den integrerede institution Kingo/Spiren vurderer leder, Mogens Madsen, at det vil komme til at berøre hvert sjette barn i institutionen.
- Vi prøver at få det bedste ud af situationen, men det kommer til at kunne mærkes for børn, forældre og personale, det er klart, siger Mogens Madsen.

Forældre og børn bliver i morgen orienteret om hvor og hvem konflikten rammer - og man kan følge med på Hjørring Kommunes hjemmeside www.hjoerring.dk