Kommunen glemte at høre naboerne

02:12

Boligkaos i Skagen. Frederikshavn Kommune glemte lige at foretage en nabohøring og gav husejer dispensation.

1 af 2

Frederikshavn Kommune har givet husejer dispensation og dermed tilladelse til en tilbygning på omkring 40 kvadratmeter - og i en højde på 3,7 meter. Det bryder naboen sig ikke om.

Jesper Rønne bor på Odinsvej i Skagen og har udsigt til måske at miste sin udsigt og solen på terassen.

- Det betyder, at vi mister solen på terassen, siger Jesper Rønne, der ved en tilfældighed blev opmærksom på, at naboen havde fået byggetilladelse.

Tilbygningen betyder samtidig, at bebyggelsesprocenten på naboejendommen ryger over 30, og så høj en byggeprocent kan man ikke dispensere sig til.

Jesper Rønne er sur over, at naboerne ikke er blevet hørt, som de skal i forbindelse med sådanne byggerier.

- Jeg har nu fået kommunens ord for at der er begået en fejl, da der ikke er foretaget nabohøringer, men man mister da tillid til systemet, når man selv skal gøre opmærksom på det. Hvis ikke jeg tilfældigt havde opdaget ,at der var givet byggetilladelse, så havde vi jo først fundet ud af det, når der holdt rendegravere ved naboen, siger Jesper Rønne.
 
Frederikshavn kommunes politiske ansvarlige, Venstre-manden John Christensen kender ikke til den seneste sag fra Skagen, men han fastslår, at det ikke er i tråd med de politiske linjer at give dispensation fra lokalplanerne.

Han siger til TV2/MNORD:
- Det er slut med at give dispensationer i flæng, og det har det for så vidt været længe, men vi vil gerne køre en hård linje på det. Dermed ikke sagt, at der aldrig kan gives dispensation, men den der holdning med, at man satser på at få tilgivelse i stedet for tilladelse, den kan man godt gemme væk, for sådan fungerer tingene ikke.

Senest har politikerne i Frederikshavn nægtet at give dispensation til en tilbygning på Vestre Strandvej. Der blev fejlagtigt givet byggetilladelse til et udhus to meter højere end lokalplanen accepterer, og det betyder, at huset nu skal bygges om.

Jesper Rønne undrer sig over, at det for teknisk forvaltning er så svært at forstå lokalplanen.

- Der står højt og tydeligt, hvad der er tilladt og ikke tilladt i lokalplanen, og jeg har en fornemmelse af, at jeg kender den bedre end de personer i forvaltningen, jeg har talt med, siger Jesper Rønne.

Jesper Rønne forventer nu, at byggetilladelsen bliver inddraget, og der bliver holdt nabohøringer. Og han vil protestere mod så markant en tilbygning som nabo.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Teknisk Forvaltning i Frederikshavn Kommune.

Forsiden lige nu