Kommunen må dække underskud fra festival

Foto: Daniel Mikkelsen

Sommerens DGI Festival i Mariagerfjord er nu blevet evalueret. Rapporten viser stor tilfredshed. Alligevel endte det med et underskud.

Der var masser af frivillige, der trak i arbejdstøjet, da DGI Festivalen rullede over Mariagerfjord Kommune i sommer. Nu er festivalen blevet evalueret, og den afslører positive reaktioner.

- Vi kan se af de tilbagemeldinger, vi har fået, at deltagerne har været meget tilfredse med stævnet - hvilket i høj grad må tilskrives de frivilliges indsats, siger Jørgen Pontoppidan, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune, i en pressemeddelelse.
 
Han uddyber, at de frivillige løftede en kæmpe opgave i forbindelse med den logistiske og praktiske afholdelse af stævnet. 
 
- Det blev gjort med stor entusiasme og glæde og var en uvurderlig hjælp for os som arrangør. Vi har oplevet, at kapaciteten hos de frivillige i Mariagerfjord er langt større end, der var behov for og de kunne uden de store udfordringer have løftet en langt større opgave, fortæller Jørgen Pontoppidan.
 
Selvom der ikke kom så mange deltagere, som der var plads til, holdt økonomien.
 
- Økonomisk var stævnet inden for den aftalte ramme ikke mindst pga. den store opbakning fra de virksomheder, der sponsorerede stævnet. Det er klart, at når stævnet som udgangspunkt er dimensioneret til flere deltagere, er der udgifter til faciliteter som ikke kan skæres væk, men vi er godt tilfredse med at holde os inden for den givne budgetramme, slutter Jørgen Pontoppidan.

Alligevel er det endt med et underskud. Et underskud på godt to millioner, som kommunen dækker.

Forsiden lige nu