LIGE NU:

Kommunen tilbageholder kontanthjælp trods Ankestyrelsens afgørelse

Aalborg Kommune følger i flere sager om gensidig forsørgelse ikke den afgørelse, Ankestyrelsen er kommet med. Det chokerer Enhedslistens Per Clausen.

I flere sager om gensidig forsørgelse hvor Ankestyrelsen, der er den øverste klageinstans på området, har afgjort at Aalborg Kommune skal udbetale kontanthjælp, trodser kommunen afgørelsen og tilbageholder pengene.

Den fremgangsmåde falder ikke i god jord hos Per Clausen, der er gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg.

- Jeg er chokeret over, at Aalborg Kommune ikke følger de afgørelser Ankestyrelsen kommer med og øjeblikkelig udbetaler den kontanthjælp, som uretmæssigt er tilbageholdt i i sager om gensidig forsørgelse.

Aalborg Kommune udtaler søndag til TV2/Nord, at de har klaget over Ankestyrelsens afgørelse, og derfor har bedt dem kigge på sagen igen.

De erkender dog at borgerne kommer i klemme, men at de derfor har bedt ankestyrelsen om at behandle sagen hurtigst muligt, det siger Allan Ransgaard, der er kontorchef for juridisk kontor i Aalborg Kommune der mener, sagen er principiel.

Per Clausen, der i øvrigt bakkes op af Venstres byrådsgruppe har dog svært at se hvilken lovgivningsmæssig hjemmel kommunen har til at tilbageholde pengene og har bedst Mai Britt Iversen, der er beskæftigelsesrådmand om en forklaring.

Sagen bliver taget op på beskæftigelsesudvalgsmødet på tirsdag.