LIGE NU:

Konkurs rammer små virksomheder

Konkursboet efter Holmsø Huset er ved at blive gjort op. Bankerne er sikret, men de små virksomheder får højst sandsynligt ikke deres penge igen.

Malermester Jan Bodin fra Aabybro er en af de mange erhvervsdrivende der har arbejdet for Holmsø Huset. Arbejdet var han egentlig godt tilfreds med, med pengene mangler - siden firmaet gik i betalingsstandsning og sidenhen konkurs, står flere kreditorer som Jan Bodin med skægget i postkassen.

Jan Bodin har i alt godt 136.000 kroner til gode hos Holmsø Huset. De penge forventer han ikke at se igen.

- Vi må klemme ballerne sammen i år. Det bliver hårdt, for vi har selvfølgelig betalt vores folk og vores leverandører og hvad vi ellers skal betale. Så det bliver et hårdt år i år. Rigtig hårdt, fortæller Jan Bodin.

Gælden efter Holmsø huset er på hele 800 millioner kroner. Kuratoren på boet mener ikke at værdien af selskabet kan dække gælden. Værdien er anslået til 600-700 millioner kroner, men det mener kuratoren Jan Bech ikke er den reelle værdi, da markedet for blandt andet andelsboliger ikke er optimalt for tiden.

Da bankernes penge er sikret gennem pant, står det skidt til for de små virksomheder, og kuratoren mener, at når det hele er gjort op, vil de største tabere være de små kreditorer.

Imens boet bliver gjort op har den tidligere direktør Anders Sønderstrup, der nu har fire konkurser bag sig, åbnet Han Herred Byg Aps, et nyt firma, under samme Holding selskab som Holmsø Huset. Logoet og hjemmesiden er det samme, og det undrer malermester Jan Bodin:

- Jeg synes det er for let bare at starte i konens navn, mens vi er en hel masse små virksomheder som må hutle os gennem tilværelsen, fordi vi har mistet utroligt mange penge på ham, og han virker ligeglad, siger malermesteren.

Malermesteren har skrevet til Erhvervsministeren to gange for at få en forklaring på situationen - men han har endnu ikke fået et svar.

- Han skal have lov at drive virksomhed, men han skal lige betale de 800 millioner han skylder væk først, så må han gerne drive virksomhed. Men han skal betale det han skylder ligesom alle vi andre skal gøre, siger han.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Holmsø Husets direktør.