LIGE NU:

Konservativ siger ja i begravelses-sag

Skal det i fremtiden være muligt at blive begravet i skoven i Frederikshavn kommune? I går sagde flertallet i Plan- og miljøudvalget "nej tak". Men det er ikke det sidste ord i sagen.

Nu viser en rundringning TV2/Nord har foretaget, at der alligevel kan rejses et flertal i byrådet. Socialdemokraterne - der hele tiden har været positivt stemt over for forslaget - får nu den ene støtte-stemme, der er nødvendig for et flertal. Støtten kommer fra det konservative byrådsmedlem Peter E. Nielsen.

- Jeg kunne ikke selv tænke mig det - men jeg vil ikke stille mig i vejen for at andre får muligheden for at blive begravet i skoven, siger Peter E. Nielsen og tilføjer, at han vil stemme ja til forslaget, når det kommer til afstemning i byrådet.

Det er Foreningen Løvfald, som i flere år har arbejdet for at gøre det muligt at blive begravet uden for de officielle kirkegårde som for eksempel i Sæbygård Skov, og det er Løvfald, der nu har søgt Frederikshavn Kommune om tilladelse til den alternative begravelsesplads.

Venstre, SF og Lokallisten i Frederikshavn er alle imod en tilladelse.

Det var en lovændring for et par uger siden, der har gjort det muligt for kommunerne at give lov til begravelser i skoven. Endnu har ingen kommuner sagt ja.