Foto: Per Frank Paulsen

Konservatoriet lukker klassisk linje

Den klassiske linje på konservatoriet i Aalborg lukkes ned fra 1. september.

Fra den 1. september er det ikke længere muligt at tage en klassisk musisk uddannelse på konservatoriet i Aalborg. Her lukkes den klassiske linje nemlig ned.

- Vi har skønnet og vurderet i konservatoriets ledelse, at det studiemiljø, der er på de klassiske uddannelser i Aalborg, er så lille, så vi faktisk ikke anser det for at være bæredygtigt længere, siger rektor for Det Jyske Musikkonservatorium, Thomas Winther.

Det betyder, at de studerende fremover skal rejse til Aarhus, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at gøre karriere indenfor den klassiske musik.
I stedet for den klassiske linje starter en rytmisk og en elektronisk linje på konservatoriet, der har til huse i det centrale Aalborg.

Aalborgs Skole- og Kulturrådmand, Anne Dorthe Krog (Løsgænger) er langt fra tilfreds med beslutningen om at nedlægge den klassiske linje på konservatoriet. Hun vil gå videre i kampen for at bevare pladserne i Aalborg.

- Jeg har skrevet til ministeren og de folketingspolitikere, jeg kender på kulturområdet, og jeg har skrevet til de lokalpolitikere, som har indflydelse i forhold til regeringen, og de er nødt til at sætte alle kræfter i spil meget hurtigt, siger Anne Dorthe Krog.