Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix.

Kontanthjælpsloft får nordjyder i kø til julehjælp

Hos Frelsens Hær i Aalborg går det stærkt med ansøgningerne om julehjælp - og flere angiver, at det er kontanthjælpsloftet, der rammer juleøkonomien hårdt.

Regeringens kontanthjælpsloft, der trådte i kraft 1. oktober, har ramt mange familier hårdt på økonomien. Og det rammer nu også udsigten til en god jul.

Det mærker man hos Frelsens Hær i Aalborg, som åbnede for elektronisk ansøgning om julehjælp i går, den 1. november. Sidste år modtog de i alt 580 ansøgninger fra hele Nordjylland på 30 dage, men på de første knap to døgn af dette års ansøgningsrunde, ser det tal ud til at stige eksplosivt.

- Vi har indtil videre fået 127 ansøgninger på mindre end to døgn, og det er jo ret voldsomt i forhold til det samlede tal for sidste år, siger Maria Mader, som er assisterende korpsleder ved Frelsens Hær i Aalborg og har snor i ansøgningsprocessen.

- Vi kan selvfølgelig kun gætte på, hvorfor så mange søger om julehjælp i år, men det, vi kan læse ud af mange kommentarer på ansøgninger, er, at kontanthjælpsloftet rammer familierne rigtig hårdt i år. Altså, de har godt vidst, at det kom, men de mærker det først for alvor nu og har derfor brug for hjælp til at klare julen, forklarer Maria Mader.

I 2015 havde Frelsens Hær i Aalborg midler til at hjælpe 340 familier med gavekort til julemad, og om det skal lykkes at hjælpe lige så mange eller flere i år, er helt op til nordjyderne. Det er nemlig private donationer og indsamlinger, der finansierer julehjælpen til trængte familier.

- Det er trist med så mange fattige familier i Danmark, og vi håber selvfølgelig, at vi kan hjælpe mindst lige så mange som sidste år og gerne endnu flere, siger Maria Mader.

Julehjælpen fra Frelsens Hær kommer i form af et gavekort på 500 eller 800 kroner alt efter familiens størrelse, som man kan købe ind for i enten Føtex, Bilka eller Netto. Der er ansøgningsfrist via hjemmesiden www.fhjulehjaelp.dk den 30. november, og julehjælpen bliver delt ud den 21. december.