LIGE NU:

Kontanthjælpsloft får nordjyder i kø til julehjælp

Hos Frelsens Hær i Aalborg går det stærkt med ansøgningerne om julehjælp - og flere angiver, at det er kontanthjælpsloftet, der rammer juleøkonomien hårdt.

Regeringens kontanthjælpsloft, der trådte i kraft 1. oktober, har ramt mange familier hårdt på økonomien. Og det rammer nu også udsigten til en god jul.

Det mærker man hos Frelsens Hær i Aalborg, som åbnede for elektronisk ansøgning om julehjælp i går, den 1. november. Sidste år modtog de i alt 580 ansøgninger fra hele Nordjylland på 30 dage, men på de første knap to døgn af dette års ansøgningsrunde, ser det tal ud til at stige eksplosivt.

- Vi har indtil videre fået 127 ansøgninger på mindre end to døgn, og det er jo ret voldsomt i forhold til det samlede tal for sidste år, siger Maria Mader, som er assisterende korpsleder ved Frelsens Hær i Aalborg og har snor i ansøgningsprocessen.

- Vi kan selvfølgelig kun gætte på, hvorfor så mange søger om julehjælp i år, men det, vi kan læse ud af mange kommentarer på ansøgninger, er, at kontanthjælpsloftet rammer familierne rigtig hårdt i år. Altså, de har godt vidst, at det kom, men de mærker det først for alvor nu og har derfor brug for hjælp til at klare julen, forklarer Maria Mader.

I 2015 havde Frelsens Hær i Aalborg midler til at hjælpe 340 familier med gavekort til julemad, og om det skal lykkes at hjælpe lige så mange eller flere i år, er helt op til nordjyderne. Det er nemlig private donationer og indsamlinger, der finansierer julehjælpen til trængte familier.

- Det er trist med så mange fattige familier i Danmark, og vi håber selvfølgelig, at vi kan hjælpe mindst lige så mange som sidste år og gerne endnu flere, siger Maria Mader.

Julehjælpen fra Frelsens Hær kommer i form af et gavekort på 500 eller 800 kroner alt efter familiens størrelse, som man kan købe ind for i enten Føtex, Bilka eller Netto. Der er ansøgningsfrist via hjemmesiden www.fhjulehjaelp.dk den 30. november, og julehjælpen bliver delt ud den 21. december.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden