Jan Trysøe fik en parkeringsbøde for at læsse hvidevarer af på området her, hvor han står. Ifølge Parkeringskontrol Nord er det et fortorv. Foto: Per Frank Paulsen

"Kontrol er grotesk"

[size=2]Rækken af utilfredse borgere, der klager over Parkeringskontrol Nord, bliver længere og længere. Jan Trysøe, der leder Det Grønlandske Hus i Aalborg, har fået en bøde for at læsse hvidevarer af på et fortorv. Men ifølge Jan Trysøe er det slet ikke et fortorv. [/size]

- Jeg parkerede i et par minutter foran Det Grønlandske Hus i Slotsgade i Aalborg, fordi vi skulle aflæsse hvidevarer til huset.

Sådan fortæller Jan Trysøe, der er leder af Det Grønlandske Hus. I marts parkerede han sin bil foran huset og fik en bøde på 510 kroner. Fra Parkeringskontrol Nord lød det, at han havde holdt på fortorvet.

-Men se selv, det er jo slet ikke et fortorv. Slotsgade er ensrettet, og alle biler kører dagligt hen over dette område. Det hænger slet ikke sammen med bøden, forklarer Jan Trysøe.

Ejeren af Slotskroen, der er nabo til Det Grønlandske Hus, har flere gange om ugen aflæsning fra Carlsberg og Tuborg på samme sted, som Jan Trysøe holdt med sin bil. Chaufførerne herfra har aldrig fået bøder:

- Parkeringkontrol Nord har aldrig brokket sig over, at bryggerierne kommer og leverer varer til os, imens de holder foran Slotskroen. Det er grotesk, at Jan Trysøe får en bøde for at levere hvidevarer, når bilen holder akkurat på samme plads som bryggeriernes biler, siger Carl-Johan Jensen, der ejer Slotskroen.

Jan Trysøe har klaget over bøden, men den blev hurtigt afvist af Parkeringskontrol Nord. Nu går sagen i Fogedretten.

- Det kommer til at koste mig mere end de 510 kroner, men det er en prinicp sag for mig nu. Parkeringskontrol Nord skal ikke give mig en bøde, når jeg ikke holder på et fortorv, fortæller Jan Trysøe.

Både Hjørring og Frederikshavn Kommuner har afmeldt aftalen med Parkeringskontrol Nord, fordi de var alt for flittige og urimelige med bøder.

Parkeringskontrol Nord er ejet af Aalborg Kommune. Det er ikke lykkedes af få en kommentar fra borgmester Henning G. Jensen i dag. Men folketingspolitiker Rasmus Prehn opfordrer kommunen til at se på sin parkeringspolitik.