LIGE NU:

Korn-glatte veje

Allerede nu på den her tid af året kan der være glat på vejene udsatte steder. Trafikanterne risikerer at skøjte rundt, da der mange steder ligger korn på kørebanerne. Nu opfordrer Nordjyllands Politi til ikke at overlæsse vognene, der kører høsten i hus.

Det kan næsten føles som at køre på is, når der er korn på vejen. Det er farligt for især motorcyklister.

- Specielt når vi kører i rundkørsler eller sving, kan det være virkelig farligt, hvis der helt uventet ligger noget på vejen, siger Dan Pedersen fra Dronninglund til TV2/NORD. Lige efter han er drønet gennem en rundkørsel ved Aabybro.

Vejret er godt, og der er travlt med at få høstet i de her dage. Måske lidt for travlt. For det sker ofte, at landmændene kører ud fra markerne med overlæssede vogne, og noget af kornet bliver spildt på vejene.

- Jeg prøver at undgå at spilde, og hvis jeg gør det, hopper jeg ud og fejer, forsikrer Frederik Skole, der er maskinfører på Birkelse Hovedgård nær Aabybro.

Det sker år efter år at der bliver tabt korn på vejene. Men nu er det altså på tide, at de, der taber kornet udviser noget ansvarlighed, lyder opfordringen fra Nordjyllands Politi.

SE MED I TV2/NORD KL. 19.30