Kornet får sit hus

Hjørring Kommune og Vækstforum støtter projekt om etableringen af et Kornets Hus i Nordjylland. Idémanden er Jørn Ussing Larsen fra Aurion.

<b>Seminar om Kornets Hus</b>
På torsdag mødes 45 mennesker på Skeelslund til et seminar om Kornets hus.

<b>Indsamler ideer</b>
Denne dag skal arbejdsgruppen bag Kornets hus samle ideer til hvad det kommende videns- og oplevelsescenter skal indeholde.

<b>Udvalgte gæster</b>
De inviterede gæster er udvalgt, netop fordi vi ved, at de hver især kan bidrage med deres viden og erfaringer indenfor forskning, ernæring, turisme, historie og undervisning.

<b>Hvorfor Kornets Hus</b>
Det er lige nu, tiden er moden til Kornets hus, hvor børn og voksne kan høre om kornets betydning for en god ernæring og de nye generationer kan lære at bage et rugbrød eller et speltbrød selv.

<b>Centret fortæller</b>
Centret skal fortælle kornets årtusind lange og spændende historie, og de besøgende skal bruge alle sanser under besøget.

<b>Idémand</b>
Jørn Ussing Larsen er idémanden til Kornets hus, en ny attraktion i Nordjylland, som Vækstforum og Hjørring Kommune støtter økonomisk i den første projektudredningsfase fra september 2007 til september 2008.

<b>Arbejdsgruppe</b>
Der er nedsat en arbejdsgruppe, der arrangerer seminaret og udarbejder en forretningsplan for Kornets hus inden september 2008. Den består af 7 personer: Bente Albeck-Madsen, Rådet for Agroindustri; Gitte Windstrup Holst, Hjørring Seminarium; Helle Lyngbak, Vendsyssels Udviklingsråd; Peder Thøgersen, Hjørring Kommune; Jørgen Stubgaard, naturvejleder i Hjørring; Jørn Ussing Larsen, Aurion A/S og Bente Føns Nielsen, Aurion A/S.