Kræftpatienter i Brønderslev lades i stikken

04:16

1 af 2

Brønderslev Kommune har fået penge fra staten til at hjælpe kræftpatienter, men pengene ligger stadigvæk i kommunekassen.

Siden januar i år har kræftpatienter i alle kommuner i hele landet haft ret til hjælp i den første svære tid efter en operation eller kemokur. Men nogle steder må de kigge langt efter hjælpen.

Brønderslev Kommune er den eneste kommune i Nordjylland, der ikke tilbyder hjælp efter de nye regler. Kommunen har for længst har fået pengene til at hjælpe de kræftramte borgere. Men kommunen har stadigvæk ikke sat statens kræftrehabiliteringsprogram i værk.

Cirka 250 borgere i Brønderslev Kommune rammes statistisk set af kræft hvert år. En tredjedel af dem vil kunne hjælpes med rehabilitering bagefter, vurderer Kræftens Bekæmpelse.

- Og det er en såkaldt skal-opgave. Derfor har vi selvfølgelig også rykket flere gange for at få kommunen til at bruge pengene til gavn for kræftpatienterne. Det haster, siger Hanne Brandt, formand for Kræftens Bekæmpelse i Brønderslev.

Senest på et vælgermøde ville Hanne Brandt igen vide, hvor hjælpeprogrammet til kræftpatienterne bliver af.

- Borgmesteren sagde, at der havde været mange sygemeldinger i kommunen, og at der ikke var tale om uvilje. Men det kan vi jo ikke rigtigt bruge til noget, siger Hanne Brandt.

Dorte Kann Hostrup er kræftpatient i Brønderslev Kommune, og hun kan høre, hvordan folk i samme situation som hendes får meget bedre hjælp i andre kommuner.

-Jeg krydser fingre for, at min sygdom ikke blusser op igen og at jeg så får brug for den rehabilitering, som jeg egentlig har ret til - men foreløbig ikke kan få her i kommunen, siger Dorthe Kann Hostrup.

Forsiden lige nu