Krigsveteran nægtet permanent opholdstilladelse

I morgen skal 22-årige Barialai Hassanzai fra Hjørring til Afghanistan i krig for Danmark. Men for halvanden uge siden fik han afslag på permanent opholdstilladelse i Danmark, fordi han ikke lever op til kravene om »aktivt medborgerskab«.

Det er anden gang, den herboende afghaner skal af sted til Helmand-provinsen og sætte livet på spil som civil tolk  for de danske styrker.

Det skriver Dagbladet Information.

-Det giver ingen mening. Når jeg sætter mit liv på spil sammen med jer for at være en del af de danske soldater og alligevel bliver sparket væk af den danske stat, så har man ikke rigtigt lyst til at gøre det igen, siger Barialai Hassanzai.

Han kom til Danmark som 13-årig i 2002, hvor han blev familiesammenført med sin mor. Han er født og opvokset i Kabul, og i 1999 flygtede hans mor til Danmark med tre af hans mindre søskende, mens han selv blev hos sine bedsteforældre.

Hans mor og de mindre søskende har alle fået permanent opholdstilladelse, mens Barialai selv kom under de nye udlændingeregler, der trådte i kraft 1. juni 2010. Med den nye lov erstattede et pointsystem de gamle regler for at opnå permanent opholdstilladelse, og det er her, Barialai Hassanzai er kommet i klemme.

Han har ren straffeattest og ingen gæld til det offentlige, men han mangler 15 point ud af 100 mulige.

-Vi har herved lagt vægt på, at du ikke har udvist aktivt medborgerskab her i landet gennem mindst 1 års deltagelse i bestyrelser, organisationer m.v.,« lyder begrundelsen fra Udlændingeservice i afslaget på permanent opholdstilladelse, skriver Information.

Forsiden lige nu