LIGE NU:

Krisekommunikation og gode historier: Nordjyllands Politi er på Facebook

Nordjyderne vil fremover kunne følge med i Nordjyllands Politis arbejde på Facebook.

Facebook har fået en spritny bruger – og det er en, de fleste nok gerne vil være venner med. Fra fredag er Nordjyllands Politi nemlig klar med efterlysninger, informationer og gode råd på det sociale medie.

Facebook-siden skal blandt andet støtte Nordjyllands Politi i deres arbejde. Det er nemlig ofte hjælp fra opmærksomme borgere, der leder politiet et skridt videre, når de efterforsker sager.

- Kongstanken bag er, at Facebook skal understøtte vores arbejde med at skabe tryghed og sikkerhed for flest mulige mennesker, siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen i en pressemeddelelse.

Bedre kommunikation ved kriser

Et andet og mere alvorligt aspekt af tilstedeværelsen på Facebook er de muligheder, det sociale medie giver, hvis der skulle opstå en krisesituation.

Her kan politiet nemlig kommunikere direkte til borgerne og fortælle dem, hvordan de skal forholde sig.

- Desværre må vi bare sige, at der er en trussel mod Danmark – og skulle der opstå kriser eller større ulykker, er det vigtigt, at vi hurtigt kan få information ud til borgerne, siger politidirektøren.

Erfaring fra Twitter

Det er ikke nyt for Nordjyllands Politi at bruge sociale medier til at fortælle om både store og små historier. På Twitter har politiet i fem år delagtiggjort nordjyderne i historier om uheld, kø ved Limfjordstunnellen og kriminalstof.

Men der har også været plads til et mere løst og humoristisk twist på Twitter – som for eksempel da politiet opfordrede de glade Gaden-gængere til at nyde julebryggen uden bagefter at sætte sig bag rattet.

Nordjyllands Politi vil fortsat bruge Twitter til at udsende korte beskeder, mens formålet med Facebook er at kunne give mere uddybende forklaringer om for eksempel signalementer.

Forvent ikke svar

Det kan måske virke lokkende og nemt bare at skrive til politiet på Facebook, hvis man for eksempel har fået stjålet sin pung.

Men den går ikke – som altid skal man gribe knoglen og ringe til politiet på 114 eller anmelde det på politiets hjemmeside. Står man i en akut situation, skal man ringe 112.

Nordjyllands Politi understreger også, at man ikke skal forvente, at der bliver svaret på beskeder fra borgerne på Facebook. Vil man have svar, skal man ringe eller skrive til politiets mail.

Se Nordjyllands Politis første opslag her:

121020_kardo_stills_5.jpg

play Kardo fra Opgangen: - Min mor sagde, at vi skulle op til min far i Europa

241116 Affaldssortering

Aalborg Kommune når ikke tidsfrist for ny affaldssortering: - Det er urimelige betingelser

20_percent

play Aalborg Kommune skruer op for test af personale

60_percent

play Gik på svampejagt - kom hjem med campingplads

121020_kardo_stills_5.jpg

play Kardo fra Opgangen: - Min mor sagde, at vi skulle op til min far i Europa

241116 Affaldssortering

Aalborg Kommune når ikke tidsfrist for ny affaldssortering: - Det er urimelige betingelser

20_percent

play Aalborg Kommune skruer op for test af personale

Til forsiden

Til forsiden