Kristina lever i smertehelvede og er lænket til sengen – men nu strømmer hjælpen ind
Foto: Privatfoto
Indsamlingen er 'eksploderet' de seneste dage.
Kristina Rosenmeyer Hansen lever lige nu et meget trivielt liv.
Ikke som i almindelig forstand hvor der er gået lidt hverdag i den, og hvor hun er fanget i dagligdagens trummerum.
Nej, den 31-årige nordjyde gennemlever et sandt smertehelvede. Det har hun gjort i seks år, og de sidste mange måneder har hun været lænket fast til sengen.
Kristina Rosenmeyer Hansen blev syg på en backpackerrejse i Thailand, og siden har svimmelhed, besvimelse, opkast og lammelser i arme og ben været en fast del af dagligdagen fra sygesengen.
Det er virkelig sindssygt og helt surrealistisk
Kristina Rosenmeyer Hansen
Korte gåture på et par 100 meter, Facetime-opkald og spisning siddende er de få afbræk, hun har i løbet af dagen. Ellers ligger hun bare ned.
Indsamling giver nyt håb
Flere af Kristina Rosenmeyer Hansens veninder har set den personlige deroute på tætteste hold, efter det stod klart, at det danske sygehusvæsen ikke kunne hjælpe hende.
Det fik dem til at starte en indsamling. Her samler de penge ind, så Kristina kan få en omfattende rygmarvsoperation i Barcelona samt få stamceller.
Og det er ikke forkert at sige, at det er væltet ind med donationer fra nær og fjern. På bare 15 dage er der samlet 365.100 kroner ind.
- Det er helt vildt. Jeg er helt overvældet og kører nærmest på adrenalinen lige nu. Det er virkelig sindssygt og helt surrealistisk, siger en glad og taknemmelig Kristina Rosenmeyer Hansen og fortsætter:
- Jeg havde overhovedet ikke regnet med det her. Jeg havde slet ikke forventet, at det ville eksplodere på den her måde. Jeg havde tænkt, at det med en stor portion held måske kunne lykkes. Eventuelt efter et halvt år eller et helt år. Men jeg turde næsten ikke tro på det.
Pengene falder på et tørt sted. Aalborgenseren kæmper med hele fire lidelser. Selv holder hun sig til forkortelserne på sygdommene, fordi udtalen af dem ikke er helt nem.
Kristinas lidelser
Postural Ortostatisk Takykardi-Syndrom (POTS):
POTS er en unormal stigning i hjertefrekvensen, der opstår efter at have siddet op eller stående. Nogle typiske symptomer inkluderer svimmelhed og besvimelse.
kraniocervikal instabilitet (CCI)
Ved kraniocervical instabilitet er rygsøjlen ude af stand til at bære hovedets vægt.
Bunden rygmarv (TC)
Kronisk træthedssyndrom (ME)
Kronisk træthedssyndrom (myalgisk encephalopathi) er en tilstand, hvor man har en unormal følelse af energisvigt og træthed af over 6 måneders varighed, som hæmmer ens dagligdag
Nøglesymptomet ved kronisk træthedssyndrom er udtalt træthed eller udmattelse, der ikke forsvinder ved hvile eller søvn
Foruden de ovennævnte symptomer kan hun også opleve migræneanfald, blæreproblemer, forhøjet tryk i hjernen og ondt i nakken.
Den nuværende ekstase er langt fra den følelse, den 31-årige nordjyde havde for bare en måned siden.
Beløbet på de 400.000 kroner, som operationen koster, der skal gøre Kristinas' liv tåleligt igen, virkede uhørt langt væk.
- Jeg ved, at det bliver dystert nu, men jeg har flere gange tænkt, at hvis ikke snart jeg fik hjælp eller lindring, så var jeg ikke sikker på, at jeg kunne blive ved med at kæmpe, fortæller hun.
Kolossal opbakning
Tankerne kom, fordi Kristina Rosenmeyer Hansens tilstand for et halvt år siden blev markant værre, og som hun selv beskriver det, så handlede det pludselig bare om overlevelse.
Veinderne, familien og dét, der nu på lidt over to uger er blevet til omkring 3000 medlemmer i 'KRISTINAS INDSAMLING' på Facebook, var dog ikke klar til at give op.
Massevis af mennesker har sendt en håndsrækning.
Nu tror jeg på, at der er en chance for, at jeg kan få et normalt liv igen.
Kristina Rosenmeyer Hansen
Take-away-stedet Usundt, der er beliggende i Aalborg, har valgt at donere fem timer af deres omsætning, i tidsrummet fra 16-21 på søndag, til operationen, og en lang række virksomheder har valgt at følge trop og donere diverse gavekort og lignende for at sikre, at den sengeliggende Kristina Rosenmeyer Hansen får hjælp.
Tillige har et hav af privatpersoner landet over støttet op om indsamlingen med diverse donationer via MobilePay.
Målet på de 400.000 kroner er som bekendt tæt på at blive indfriet. Bliver der doneret endnu flere penge, skal pengene bruges på en ledsager, genoptræning og ikke mindst medicin.
Tør atter at drømme
Selvom der mangler at blive samlet knap 25.000 kroner ind, så er Kristina begyndt at gøre noget, hun ikke har turdet gøre længe. For den store opbakning har flyttet hende mentalt.
- Før turde jeg ikke drømme om et bedre liv, fordi jeg har tænkt, at drømmen alligevel ikke ville gå i opfyldelse. Men her på det sidste er jeg begyndt at drømme og tænke ’hvad nu hvis’.
- Nu tror jeg på, at der er en chance for, at jeg kan få et normalt liv igen. Men jeg er også forberedt på, at jeg nok kommer til at opleve nogle gener, nu hvor jeg har været syg så længe, siger hun.
Hvornår de 400.000 kroner er samlet ind, tør hun dog ikke spå om.
- Jeg er vildt ydmyg omkring det. Kommer der ikke mere ind herfra, så er jeg bare ovenud glad og taknemmelig for den støtte, jeg har fået. Det er rørende og har givet mig ekstra kampgejst.
- Jeg var kommet til et punkt, hvor jeg var opgivende, næsten var stoppet med at spise og ikke kunne sove. Jeg kunne næsten ikke mere. Nu har jeg igen drømme. Jeg vil gerne studere og uddanne mig til bioanalytiker.