LIGE NU:

Kritik af direktørfyring

Afskedigelsen af regionsdirektør Poul Bjerregaard er en kæmpe fejl og en unødvendig magtdemonstration. Det siger to regionsrådsmedlemmer.

Per Larsen (Kons.) stemte for da et enigt forretningsudvalg i mandags sagde farvel til regionsdirektør Poul Bjerregaard. Men havde det været op til ham alene havde direktøren ikke fået en fyreseddel.

- Hvis det var mig der havde haft fat i den ende af rebet med knuden i, så var det her blevet håndteret meget anderledes. Så var havde han fået hjælp til at tackle politikerne, kritiserer Per Larsen (Kons.)

Ulla Astman (Soc.dem.) roste ham for sit engagement. Seks måneder senere er han fyret. Angiveligt fordi der var samarbejdsproblemer med politikerne. Officielt er parterne enige om at samarbejdet skal ophøre, men TV2/Nord erfarer at der reelt er tale om en fyring. Også menige regionsrådsmedlemmer mener de burde have været informeret.

- Det er en magtdemonstration fra Ulla Astmans side. Hun har flertallet i Regionsrådet, og så gør hun bare som det passer hende. Og så må vi andre finde os i at vi ikke bliver informeret, siger Mariann Geller (Venstre).

Ulla Astman afviser kritikken.

- Man kan altid bagefter gå ind i en debat og diskutere, hvornår hvem skulle informeres. Men det er forretningsudvalget der er personaleudvalg, men det er nu engang mig der øverste chef og skal håndtere også de mere trælse personsager som den her, og det har jeg gjort, siger Ulla Astman (Soc.dem.).

Per Larsen mener at direktøren skulle have haft hjælp til at sparre med politikerne. I stedet blev det altså til en fyrreseddel og et gyldent håndtryk der angiveligt er større end en million kroner. Regningen falder tilbage på skatteyderne.