Foto: Ivan Bitsch

Kritik af politiets indsats mod ulovligt fyrværkeri

Formanden for fyrværkeribrancheforeningen, Morten Sørensen, kræver større indsats fra politiets side i jagten på de ulovlige fyrværkeriforhandlere.

Politiets indsats mod ulovlig handel med fyrværkeri er for dårlig. Det mener formanden for fyrværkeribrancheforeningen, Morten Sørensen.

- Politiet skal sætte mindst lige så mange ressourcer af til at finde de ulovlige varer, som de gør til at kontrollere det lovlige fyrværkeri, siger Morten Sørensen.

Han mener, at en stor del af de ulovlige kanonslag, der bliver solgt i Danmark, formentlig bliver produceret her i landet. Og det gør dem endnu farligere, da de ikke bliver produceret under sikre vilkår, og fordi produkterne ikke bliver testet.

Tirsdag aften blev der fundet 144 krysantemumbomber og 120 store kanonslag på en privat adresse i Storvorde vest for Aalborg. Det skete efter et tip fra en vågen borger i området. Og ifølge Nordjyllands Politi kan man kun lave en større indsats mod de ulovlige fyrværkerilagre, hvis borgerne hjælper med at indberette, når de har mistanke til, at der sker noget ulovligt.

- Vi skal jo have et eller andet at gå efter i den sammenhæng. Jeg kan ikke se, hvordan vi ved at sætte flere patruljer på gaden eller ved at lave en målrettet indsats kommer det her ulovlige fyrværkeri til livs, siger Stig Erik Lundbo, der er politiinspektør ved Nordjyllands Politi.