LIGE NU:

Kritik af vindmølleplan

Der er fredag kritik af den store vindmøllepark i Vesthimmerland. Kritiske borgere siger, at planen strider imod kommunens egen miljøredegørelse.

En gruppe borgere i området er utilfreds med de stort anlagte vindmølleplaner i Nørrekær Enge, hvor Vattenfall har købt op mod 20 huse for at gøre plads til nye kæmpe møller. De har sendt læserbreve til en række medier og vil også henvende sig til kommunen med deres kritik.

 

- Vesthimmerland Kommunes egne miljøredegørelser har betegnet kysten i området som bevaringsværdig stenalderkyst. Det fremgår af VVM-redegørelsen. Natur-og Miljøklagenævnet har på et tidspunkt afvist en syv meter høj kyllingefarm, og nu kommer de og vil sætte 150 meter høje vindmøller op. Det er sindssygt, at ingen har tænkt på højden af de møller, siger Leif Pedersen, der bor i kystområdet i Næsborg.

 

Ifølge borgmesteren vil man lytte til kritikken.

 

- Jeg er ikke overrasket over, at der kommer kritik. Nogle mennesker kan simpelthen ikke tåle flere vindmøller. Jeg bor selv ved siden af en vindmølle, og selvfølgelig skal vi have en høring, før den endelige plan udformes, siger Knud Kristensen (Konservative), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.