01:48

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Kritik: Kultur kun for få

Det er ikke i orden, når blot udvalgte lokale politikere bliver inviteret til kultur- og udviklingsmøde af to ministre. Det mener formanden for kulturudvalget i Frederikshavn, Mogens Brag (Venstre).

Han er blandt de politikere, der føler sig forbigået, når kulturminister Marianne Jelved og Carsten Hansen, minister for landdistrikter, onsdag vælger ikke at sende invitationer ud til samtlige 11 kulturudvalgsformænd i Nordjylland, men i stedet blot inviterer borgmesteren fra Hjørring, en rådmand fra Aalborg, regionrådsformanden og formanden for Kulturregion Nordjylland med til møde om regionale kulturideer.

De er fine og udmærkede repræsentanter, der er inviteret med, de repræsenterer bare ikke alle de nordjyske kommuner, siger Mogens Brag, som tilføjer, at han mener, det er nærliggende, når ministerne er i Nordjylland, at man havde sagt enten eller og ikke bare inviteret udvalgte.

- Altså enten skulle alle de 11 kulturformænd inviteret eller så skulle der kun have været inviteret græsrødder, altså kulturpersonlighederne, og hvis man så havde sagt, at der deltager ikke politikere, så havde det været fint, siger Mogens Brag.

-

Minister for landdistrikter Carsten Hansen forstår ikke kritikken, idet han og kulturministeren jævnligt er i dialog med flere nordjyske borgmestre, men han opfordrer Mogens Brag til at sende en mail til ministeret, hvis han har kulturideer.

Det er han ligesom alle andre altid velkomne til, siger Carsten Hansen.

På spørgsmålet om, hvorfor Mogens Brag ikke er inviteret med, lyder svaret:

Det er sådan, at der ikke er tale om noget fravalg af ham eller andre lokale politikere, men der er grænser for, hvor mange der kan være med, og i dag synes jeg, det i høj grad handler om at høre ideer fra græsrødderne i det nordjyske, siger Carsten Hansen.

De inviterede lokale politikere, Thomas Kastrup Larsen og Arne Boelt, meldte iøvrigt afbud til mødet på grund af andre aftaler.