LIGE NU:

Krokodille fundet ved SFO i Haverslev

Børnehavebørn i Haverslev i Himmerland fandt i går en ulovlig og knap 50 centimeter lang krokodille i et busskur. Men da Falcks dyreambulance ankom var den død.

En gruppe børn fra en mini-SFO i Haverslev fik sig noget af en overraskelse, da de i går stødte på en krokodille, der gemte sig i et busskur.

Krokodillen, der er omkring de 45 centimeter, blev liggende mens Falck blev tilkaldt. Men da Falck mødte frem, var krybdyret død. Falck bragte derfor krokodillen til stationen, hvor de frøs den ned.

- Vi formoder, det er et kæledyr, der er sluppet fri fra dens bur og ud af huset - formentlig gennem et kloakrør, toilet eller liggende, siger Allan Bruun Rasmussen, der er vildtkonsulent hos Falck.

Falck forklarer, at det er op til den enkelte politikreds at bestemme, om det er tilladt at holde en krokodille som kæledyr.

Falck kan ikke definere arten, hvorfor TV2/Nord fragter den til Aalborg Zoo for nærmere undersøgelse.

Krybdyret bliver destrueret medmindre Zoo vælger at beholde kadaveret.

Opdatering:

Krokodillen er undersøgt, og det viser sig at være af arten brille-kaiman, der kan blive flere meter lang. Arten er desuden ulovlig at holde som kæledyr i Danmark. Se særskilt artikel for mere information.