Foto: Jenni Boelt

Foto: Jenni Boelt

Foto: Jenni Boelt

1 af 3

Kronprinsen på Aalborg-tour

H. K. H. Kronprinsen og miljøminister Ida Auken besøger en række Aalborg-virksomheder, der alle er førende inden for miljøvenlige produkter.

DESMI Ocean Guard, Siemens og Barsmark, Alfa Laval og Aalborg Portland. I løbet af i dag får alle disse virksomheder fornemt besøg af Kronprins Frederik og miljøminister Ida Auken.

Miljøminister Ida Auken vil som et punkt på dagsordenen indvi State of Green Water Tours - et nyt projekt, der skal øge opmærksomheden på danske vandteknologiske virksomheder.

- Danmark har gennem årtier været førende i udviklingen af vandteknologier. Efterspørgslen efter rent vand - fra hanen, i ledninger og i havet - er konstant stigende og rummer et stort eksportpotentiale for danske virksomheder. Derfor lancerer vi nu State of Green Water Tours, der skal gøre det lettere at trække udenlandske investorer og indkøbere ud på de danske virksomheder, siger miljøminister Ida Auken.

Efter at Kronprinsen har set en 75 meter lang vindmøllevinge og produkter som skateboards og møbler, der er fremstillet af materiale fra gamle vindmøller hos Siemens og Barsmark, går turen DESMI Ocean Guard, hvor der er officiel åbning af State of Green Water Tours. Derefter går turen til Alfa Laval, inden rundturen slutter ved Aalborg Portland.

- Vi ser meget frem til Kronprinsens besøg hos os, og vi vil fortælle Kronprinsen, hvordan vi på Aalborg Portland fremstiller et bæredygtigt produkt samtidigt med, at vi reducerer virksomhedens energiforbrug. Endelig vil vi orientere om vores initiativer indenfor vedvarende energi, siger koncernøkonomi- og finansdirektør hos Aalborg Portland Henning Bæk.