LIGE NU:

Kulturnat med gratis bustransport

I år er arrangementerne spredt fra Langagervej i øst til Skydebanevej i vest - plus ni i Kulturnat Nibe - og fra Hobrovej i syd til Skansevejen i Nørresundby i nord. Til gengæld er transporten mellem mødestederne forenklet: Ved køb af Kulturnattens natteg

James Bond 007
Temaet for Kulturnatten 2007 er "007", og Bond - James Bond - er gjort til Kulturnattens "Agent (2)007 som et omdrejningspunkt for de mange arrangørers fantasi. En lang række oplevelser inden for teater, musik, dans og kunst tager denne ene aften og nat udgangspunkt i 007-universet, og der er også mulighed for at opleve filmverdenens skiftende Bond-figurer fra Sean Connery og fremad: Biffen og Cinema Aalborg arrangerer "7x007". Filmene vises non-stop i Biffen og i biografen på Nordjyllands Kunstmuseum, og der sluttes af med midnatsforestilling i Symfonien, hvor den første Bond-film, "Mission Drab" fra 1962 toner frem på det store lærred.

Jacob Holdt på Eternitfabrikken
I "Den Røde Lade" på Eternitfabrikken udstiller fotografen Jacob Holdt "Ghettoen i vore hjerter", der i juni blev vist i Øksnehallen i København som den berømte fotografs personlige skildring af "racisme, ikke-vold og hvad frygt mellem mennesker gør ved den måde, vi lever med hinanden på". Jacob Holdt gæster byen ved ferniseringen kl. 19.00

For hele familien
Kulturnatten er et familiearrangement, og programmet i år indeholder masser af oplevelser for børn. Fra musical på Aalborg Seminarium til forestillingen "Skab!" på Jako-Bole Teatret, slagtøjsgruppen trash.dk i Symfonien, ungdomskorpsenes workshop på C.W. Obels Plads og mavedans for børn på C. W. Obels Plads.

Til børnene
Også til børnene er der 007-stemning, f.eks på Det Nordjyske Landsbibliotek, hvor Klaus Hjuler viser stunts fra Bond-filmene, og på Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, der sender børnene "På hemmelig mission med Agent 007".

Nordjyllands Kunstmuseum
Nordjyllands Kunstmuseum er gået i samarbejde med Huset om "Spionen i Mesterværket", der sender børnene på jagt efter hemmelige spor ad stien gennem Almenkirkegården. Også Aalborg Historiske Museum sætter børnene i fysisk bevægelse. Det sker med "Historiske heltestrabadser". Fra museet, ad Gravensgade til Springvandet i Bispensgade er det muligt at øve heltegerninger såsom træskoløb, armbrøstskydning, kørsel på budcykel og spisning af fedtemadder. Hvis andre bliver "historisk sultne" i aftenens løb, er der på Energicenter Aalborg mulighed for at smage historiske danske supper, og på Nørresundby Torv er der gratis Kulturnat-Suppe krydret med underholdning.

Programmet kan læses på www.kulturnatten.com

Billede

play Galleri genåbner: - Det er vigtigt for vores lokalsamfund

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

Billede

play Galleri genåbner: - Det er vigtigt for vores lokalsamfund

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

Til forsiden

Til forsiden