Kun en håndfuld er under 30: Det vil Stine og Nicklas lave om på

Unge EU-kandidater, der brænder for den europæiske dagsorden, håber på at få de unge engageret i Europaparlamentsvalget.

- Det er virkelig vigtigt, at vi unge tør at tage fat og bruge vores stemme, for at give vores besyv med, for det er vores fremtid, det handler om, siger Stine Ry Andersen fra Enhedslisten.

Hun er en af de unge kandidater, du finder på stemmesedlen, når du skal afgive din stemme til Europaparlamentsvalget i år.

Lige nu er det kun fire ud af parlamentets 705 pladser, der er besat af personer under 30 år.

En af de andre unge kandidater, der også håber på at blive valgt ind på en af de 15 danske pladser, der er kamp om, er Nicklas Verne fra de Konservative. 

I dag er der kun fire europaparlamentarikere under 30. Det håber de konservatives Nicklas Verne at lave om på.
I dag er der kun fire europaparlamentarikere under 30. Det håber de konservatives Nicklas Verne at lave om på.

Med sine 24 år, er der nogle punkter, hvor Nicklas Verne godt kan se en forskel på sig selv og sine ældre medkandidater.

- På den ene side kan man blive betragtet som ambitiøs og nytænkende, men på den anden side kan man også blive betragtet som uerfaren og lidt fjern fra virkeligheden, fordi man måske er for ambitiøs på nogle områder, fortæller han. 

Ung politisk robusthed

For kan man overhovedet varetage en parlamentsplads, når man kun er 24 år gammel?

De store emner, kræver hård hud, lyder det fra ung kandidat fra Enhedslisten.
De store emner, kræver hård hud, lyder det fra ung kandidat fra Enhedslisten.

Det mener begge de unge kandidater, der på trods af deres unge alder tilsammen har års erfaring inden for politik.

- Det handler jo om, hvem der repræsenterer befolkningen bedst, uagtet hvilken erfaring man har, siger Nicklas Verne.

- Det er store ting man debatterer om, og det kræver noget hård hud. Jeg har kun oplevet gode fællesskaber med de andre kandidater, når jeg har været ude. Man støtter hinanden og løfter hinanden, og det gør virkelig meget for den robusthed, siger Stine Ry Andersen.

Ambitiøst fællesskab 

Selvom man som ung politiker kan opleve, at andre synes, ens alder er en hindring, så er der andre ting, der også tæller i valgkampen.

- Det er bare så fedt, når man får lov til at snakke med andre unge, de kan jo meget mere se sig selv i sådan en som mig, for jeg går op i de samme ting som dem, siger Stine Ry Andersen.

For ifølge kandidaterne, så er det vigtigt at få de unge med, også når det gælder EU.

- Det er med til at trække Europa-Parlamentet i en mere ambitiøs retning, så det er meget vigtigt, at man både har unge parlamentarikere, men også får hørt de unge , det er nok det mest væsentlige egentligt, siger Nicklas Verne.

Du kan se hele indslaget her:


Seneste nyt

fra Nordjylland