Kunst erstatter krudt og kugler

Foto: Lars S. Christoffersen

I Frederikshavn danner et gammelt militærområde for 6. år i træk rammen for en påskekunstudstilling.

I  Fylleledet skov i Frederikshavn fylder diverse former for kunst nu datidens ammunitionsdepoter og bunkere.

- Vi nyder at lave udstillinger, og vi nyder at have folk omkring os, og at vi kan glæde en masse mennesker. Området har jo været fuldstændig lukket skov i så mange år, siger en af de tre arrangører, Birgit Kristiansen.

I alt 26 kunstnere har henover påsken udstillet i skovens forskellige lokaler. Udstillingen byder på alt fra malerier til pileflet, og med så megen forskellig kunst og så mange kunstnere samlet på et sted, er det oplagt at forsøge at finde svaret på, hvad kunst egentlig er.

- Kunst er, når du kigger på et billede, så bliver du bare glad, siger Birthe Heide, der selv er kunstner.

Spørger man Jens Erik Huulgaard, der ejer skoven og er med til at arrangere påskeudstillingen, så lyder svaret således:

- Jeg vil gerne have, at jeg kan se, hvad det forestiller, og at det ikke kun er kunstneren, der kan se det. Men det er der nogen, der siger, at kunst ikke har noget med det at gøre, og det skal jeg jo så ikke blande mig i.

Hvorvidt det er kunst eller ej, der pryder Kunstskoven henover påsken, er da heller ikke det, der betyder mest for arrangørerne.

- Det kan godt være, det ikke er verdens største kunst, men jeg synes alligevel, de folk, der har lavet det, de har haft glæde ved det, og vi glæder os over at se det, og det er også dejligt, siger Birgit Kristiansen til TV2/Nord.

Næste gang der udstilles kunst i skoven bliver til Pinse.  

Forsiden lige nu