LIGE NU:

Kunst hitter hos nordjyderne

Kunstnere og galleriejere i Nordjylland har kronede dage. Vi nordjyder køber nemlig kunst som aldrig før. TV2/NORD har talt med 10 gallerier i landsdelen som alle melder om et kanonsalg. Et af dem er Galleri Munken i Løkken, hvor folk strømmer til for at

Kunstner Jane Mikolajewicz maler som aldrig før. Nordjyderne nærmest valfarter til hendes atelier og galleri i Løkken.

- Vi har mærket det meget sidste par år. Inden for to til tre år har det nærmest været ekstremt, så meget folk har købt. Vi sælger både flere malerier, men også større og dyrere billeder, siger Jane Mikolajewicz til TV2/NORD.

Selv i den lokale bank hænger der masser af kunst på væggene. Forklaringen på at vi nordjyder køber kunst som aldrig før er enkel: Vi har fået flere penge mellem hænderne.

- Folk vil ud og opleve noget. Vi køber dyrere rejser, nye køkkener og nu er turen så kommet til kunsten, hvor folk bruger for eksempel malerier som investeringsobjekter og til at pynte deres ejendom på en anden måde, siger Mads Gade, som er privatkundechef i Løkken Sparekasse.

Danskernes lyst til at købe kunst er markant. Den 8. marts lå folk i kø uden for Galleri Soto for at købe Jacob Rantzaus malerier.

På Galleri Munken er det ikke sjældent, at de sælger malerier til over 20.000 kroner - og tendensen ser ud til at fortsætte:

- Jeg tror, det kommer til at gå kanon godt i fremtiden. Jeg har lige købt nyt atelier, så jeg får plads til at male endnu flere billeder, siger Jane Mikolajewicz til TV2/NORD.