LIGE NU:

Kunsten på Smukfest

Ombygningen af Kunsten i Aalborg er netop gået i gang, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke er mulighed for at se og opleve kunst.

 Museet Kunsten har i år lavet et samarbejde med Skanderborg Festival og den tyske kunstner Thilo Frank fra Berlin.

- For et par år siden vidste vi, at vi blev nødt til at lukke Kunsten på grund af, at vi skulle i gang med restaurering. Så kunne vi se, at der var muligheder for at lave noget helt andet. Allerede sidste år begyndte vi at undersøge mulighederne for at samarbejde med festivalen, fortæller kommunikationsmedarbejder, Lars Ulrich Tarp Hansen.

 

Kunstværket som Kunsten har været med til at få til dette års festival består af en gynge, som er placeret ude på Skanderborg Sø. Publikum skal gå på en usynlig bro, som er placeret få centimeter under vandoverfladen. Når de sætter sig op på gyngen, skal brugeren af gyngen gerne få en helt speciel kunstoplevelse.

- Thilo Frank arbejder meget med publikumsindragende værker. Der er stor forskel på at sidde inde ved kanten af søen eller at opleve søen ude på en gynge. Det er nærmest en meditativ oplevelse, men det er også en fælles oplevelse. Folk hjælper hinanden med at komme op på gyngen eller folk står inde på broen og klapper. Den har mange af de delelementer som en festival har. Det er både en individuel oplevelse, men også en fællesoplevelse, siger Lars Ulrich Tarp Hansen.?

Rigtig mange festivalgæster har også benyttet sig af muligheden for at afprøve kunstværket.

- Folk har taget virkelig godt imod det. De tager det som en udfordring, og jeg har fået rigtig mange positive tilkendegivelser. Det er super godt, og det er vi meget tilfredse med, siger Lars Ulrich Tarp Hansen.

Der er kun adgang til værket for gæsterne på festivalen, der slutter søndag kl. 22.00.