KUNSTEN viser nye værker i påsken

KUNSTEN præsenterer bl.a. nye værker af Michael Kvium i påsken. Foto: KUNSTEN

I påsken får kunstinteresserede nordjyder chancen for at se helt nye side af kunstneren Michael Kvium.

Michael Kvium maler andet end hundeslagtere og babyædere. I påsken præsenterer KUNSTEN en række nyerhvervelser og deponeringer, som museet har modtaget i 2010. Blandt andet 10 værker af den kontroversielle kunstner, der viser bredden i Kviums motivverden. Fra de mere makabre og provokerende værker til billeder af fredelige får.

Den unge landskabsmaler Allan Otte er også blevet repræsenteret i KUNSTENs samling og hans værk "Indgreb" fra 2010 vises sammen med andre landskabsmalerier fra den sene guldalder til i dag. Desuden KUNSTEN har fået to værker af kunstneren Arne Haugen Sørensen, som museet har værker af i forvejen. Herudover er der nyerhvervede værker af Amel Ibrahimovic og Jesper Rasmussen.

Udover nyerhvervelserne vises highlights fra den faste samling. De bedste CoBrA-værker er fundet frem og det samme er museets hovedværker af den surrealistiske kunstner Wilhelm Freddie.

Det religiøse islæt i påskedagene står sognepræst og kunstner Benny Vindelev fra Aalborg for. Han har udvalgt en række værker fra KUNSTENs samling. Under overskriften "Ordet og billedet - refleksioner i fortælling og musik" vil han  fortælle om værkerne ud fra et kristent synspunkt. Benny Vindelev akkompagneres af cellisten Conny Rokkjær.

Foredraget, der er gratis ved betalt entré, finder sted langfredag den 22. april klokken 14.00.

Forsiden lige nu