Kvindeliv: Arbejdet har fået Mette til at turde at fylde

Mette Kirstine Goddiksen arbejder med PR og digitale medier. Og så er hun vært på Kunsten Lounge. Hun er en kvinde med meninger, og dem lufter hun gerne som klummeskribent - arbejdet har været med til at få hende til at turde at fylde.

44-årige Mette Kirstine Goddiksen arbejder med PR på Kunsten i Aalborg, og så skriver hun klummer til blandt andet ALT for damerne. 

Som ved så mange andre mennesker, har bandommen været med til at forme Mette Kirstine til den kvinde, hun er i dag. Hun voksede op i et  hus i Nr. Uttrup i et hus, som hendes far selv havde bygget. 

- Det var her, jeg blev født. Det er jo sjovt at se sådant et hus igen. Altså det er mikro, ikke. Den der græsplæne, den virkede kæmpestor. Altså nærmest lige så stor som græsplænen ude på stadion. Og nu er der nærmest ingenting, fortæller hun. 

PH MA Kvindeliv S1E3 Still
Foto: Privatfoto

Det var et typsik aalborgensisk arbejderhjem. Moren arbejdede på sygehuset, og hendes far arbejdede på Aalborg Værft. Og det var et hjem, hvor der blev serveret frikadeller og kartofler til aftensmad. Én frikadelle til hver og kartofler for resten.  

Følte sig forladt

Men i en alder af otte år mistede Mette Kirstine Goddiksen sin far. I en tid, hvor man ikke rigtig talte om døden. 

- Man havde lidt det der rationale med, at man skulle ikke snakke med børn om sådan noget, for så gør man dem bare ked af det. Men altså: Jeg var jo utrolig ked af det. Jeg kunne ikke blive mere ked af det, fortæller hun. 

IMG_6157
Foto: Privatfoto

Det hun husker bedst fra tiden kort før hans død, var lugten i soveværelset, hvor han lå. 

- Altså, han blev sådan mere og mere konfus – og han kunne ikke huske, om jeg var på vej til gymnastik, eller jeg var på vej til spejder, når jeg sådan prøvede at snakke med ham. Så det var vildt mærkeligt.

Farens død resulterede i at flere legekammerater ikke rigtig turde være sammen med Mette Kirstine Goddiksen, fordi de var bange for at sige noget, der kunne såre hendes følelser. 

- Så jeg husker det som sådan en meget ensom periode. Og en kæmpe følelse af forladthed. 

Flyttede hjemmfra som 16-årig

Efter farens død fandt Mette Kirstine Goddiksen en ny kæreste, og de flyttede sammen i et hus i Nørresundby. Der boede Mette fra hun var 10 til hun som 16-årig flyttede hjemmefra. 

- Altså min mor fandt en ny mand. Hun var simpelthen så forelsket. Hun havde ikke noget særligt kærlighedsfyldt forhold med min far, i hvert fald ikke til sidst - så jeg husker hende som meget, meget forelsket, da vi boede her som en sammenbragt familie, fortæller hun. 

IMG_6147
Foto: Privatfoto

På øverste etage havde Mette værelse. Hun smiler, da hun tænker tilbage på det. For hendes stedfar havde en skonnert, så ofte var de voksne ude at sejle i weekenden, og så kunne hun holde store fester i huset. 

-. Jeg tror, at alle unger fra den generation i Nørresundby kendte til eller har været til fest her på et eller andet tidspunkt, siger hun og griner. 

- Men vi var go’e til at rydde op. Jeg tror faktisk ikke, at min mor den dag i dag forstår omfanget af, hvor mange fester, der egentlig blev holdt her. 

Arbejdet udfordrer Mette til at turde nye ting

Sidenhen startede Mette Kirstine Goddiksen på gymnasiet og blev uddannet som journalist, og i dag arbejder hun som pressemedarbejder ved museet Kunsten i Aalborg. 

- Jeg kan virkelig godt lide mit arbejde på Kunsten, fordi det er sådant et arbejde, hvor jeg føler, jeg udvikler mig hele tiden. Jeg føler, jeg har mig selv med. Ellers bliver jeg spurgt, om jeg tør være med i noget.

Lounge5
Foto: Privatfoto

 Mette beskriver sig selv som introvert, og derfor kan hun have en frygt for at være den, der skal tage ordet og fylde - og hun har være utroligt bange for at dumme sig. Men det har hendes arbejde på Kunsten været med til at udfordre. 

- Jeg har kuppet mig derhen til, hvor jeg faktisk godt kan sove om natten, før jeg skal være vært på debatten Lounge. Og jeg godt kan tilgive mig selv, hvis jeg kommer til at sige noget dumt eller ikke lige kan huske et eller andet – fordi igen, det sker jo for alle, ikke? siger hun. 

Se hele afsnittet af Kvindeliv herunder allerede nu. Det bliver sendt på TV2 Nord søndag aften 19.45. Husk, at du altid kan se vores programmer på tv2nord.dk/tv. 


Seneste nyt

fra Nordjylland