LIGE NU:

Kvinder i Nordjylland cykler mindst

Kvinder i Region Nordjylland springer sjældent på den tohjulede, når de skal fra A til B, det viser en ny undersøgelse.

En ny undersøgelse af 40-59-årige kvinders motionsvaner viser, at det kun er 20 procent af kvinderne i Nordjylland, der bruger cyklen i hverdagen. Det gør de nordjyske kvinder til landets mindst cyklende mod et landsgennemsnit på 31 procent.

At cykle på de korte ture er er en nem måde at få motion på. Derfor har kampagnen Ta’ Cyklen Danmark lanceret en ny app, der skal motivere danskerne til oftere at tage cyklen i hverdagen.

- Det er enormt vigtigt, at vi bevæger os for at nedsætte risikoen for sygdom. Vi ved, at kvinderne gerne vil være mere aktive. De efterspørger sundhed, men savner overskud, tid og hjælp. Motion er dog langt mere end fitness og løb, og en nem måde at få mere bevægelse ind i hverdagen er at tage cyklen på de korte ture, siger Kirsti Pedersen, der er motionskonsulent i Diabetesforeningen.

Bag undersøgelsen og kampagnen står de tre store sundhedsorganisationer Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen. Partnerskabet tæller også en række kommuner samt andre partnere, der gerne vil have mere cykling og bevægelse i hverdagen.

Fakta fra undersøgelsen: