LIGE NU:

La Scala til Aalborg

La Scala besøger for første gang Skandinavien og opfører i Aalborg Kongres & Kultur Center balletten "En skærsommernatsdrøm" og operaen "Viva la Mamma" med i alt seks forestillinger.

Direktør Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har efter fire års forhandlinger netop underskrevet en kontrakt med Europas førende teater inden for ballet og opera, Teatro alla Scala di Milano, også kaldet La Scala. ?

Den eftertragtede kontrakt betyder, at AKKC, som den første kulturinstitution i Skandinavien, kan byde velkommen til La Scala fra den 18.-24. oktober 2009, hvor balletten "En skærsommernatsdrøm" spilles 18.-19. og 20. oktober og operaen "Viva la Mamma" opføres 22.-23. og 24. oktober.

- Kontrakten er ikke mindre end fantastisk og resultatet af mange rejser gennem fire år til Milano og en længere godkendelsesproces med flere genbesøg i Aalborg af La Scalas adm. direktør og den tekniske chef. Økonomien bag dette utrolige første gæstebesøg i Aalborg er et budget på over 10 mio. kr., og vi har fået bevilget sponsormidler fra Bikubenfonden, Oticon Fonden, Det Obelske Familiefond og vore egne sponsorer for at kunne underskrive, siger en glad Ernst Trillingsgaard.

Kultur i verdensklasse
Det er kultur i verdensklasse, der kan opleves, når hhv. balletten "En skærsommernatsdrøm" og operaen "Viva La Mamma" spilles på Aalborghallens scene. Den store satsning, og de mere end fire år lange forhandlinger har nu har båret frugt, og kontrakten er resultatet af en langsigtet strategi og et benhårdt arbejde for at markere Aalborg som et af de kulturelle centre i Danmark. Så store klassiske, internationale forestillinger er normalt forbeholdt hovedstæder, men i Aalborg har La Scala godkendt de kunstneriske og logistiske rammer, og ikke mindst er det lykkedes AKKC at skaffe det store økonomiske fundament, der skal til for at tiltrække et af verdens mest anerkendte og beundrede teaterhuse.

Borgmester Henning G. Jensen (S) er da heller ikke utilfreds med Aalborgs oprykningsplads i både den sportslige og kulturelle liga.

- Aalborg er med AaB's store succes i fodbold og nu La Scalas besøg til oktober rykket op i ligaen. AaB har nået et niveau i fodboldens verden, som både byen og Danmark høster af. La Scalas ballet- og operaopførelser vil ganske givet også give genlyd over hele Danmark og Skandinavien, så det er en meget flot scoring af AKKC, jeg som borgmester og Aalborg som by glæder os over, siger borgmester Henning G. Jensen.

En skærsommernatsdrøm opføres kun i Aalborg i 2009
"En skærsommernatsdrøm" med La Scala balletten i George Balanchine's koreografi har, udover at være et af de store tilløbsstykker i Milano, rejst verden rundt med fantastisk succes fra Mariinskij i St. Petersburg til teatrene i Sao Paolo og Rio de Janeiro, Baden-Baden Festspielhaus, Aspendos Amfiteater i Tyrkiet og til Herodes Attikus i Athen. Balletten anses af La Scala for så stor, at den repræsenterede La Scala ved den første Kina-turné i 2006. Aalborg bliver det eneste sted i 2009, hvor La Scala balletten opfører "En skærsommernatsdrøm".

40_percent

play Biskop vil ikke aflyse gudstjenester: Nu holder menighedsråd sig væk

Line Vanggaard Pedersen, brønderslev, byrådsmedlem

play Line blev løsgænger efter kommentarer fra parti-kollegaer: - Jeg kan sagtens være enlig mor og politiker på samme tid

grøndlandske elever, efterskoleelever

gallery Strandede grønlandske efterskoleelever samlet på Mors: - De er lidt på den

default_thumb

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

40_percent

play Biskop vil ikke aflyse gudstjenester: Nu holder menighedsråd sig væk

Line Vanggaard Pedersen, brønderslev, byrådsmedlem

play Line blev løsgænger efter kommentarer fra parti-kollegaer: - Jeg kan sagtens være enlig mor og politiker på samme tid

grøndlandske elever, efterskoleelever

gallery Strandede grønlandske efterskoleelever samlet på Mors: - De er lidt på den

Til forsiden

Til forsiden