Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

Læge-fusk med forskningsmidler

En kvindelig tidligere overlæge på Aalborg Sygehus er tiltalt for underslæb med forskningsmidler. Flere gange har Nordjyllands Politi forsøgt at få hende stillet for en dommer, men hver gang bliver hun bare væk.

Den tidligere overlæge skulle fredag morgen kl. 9.15 havde siddet på anklagebænken i retssal G ved Retten i Aalborg, men ligesom to gange tidligere dukkede hun ikke op. Kvinden er tiltalt for underslæb for 50.000 kroner. Penge der blev taget fra en forskningskonto, da hun for tre år siden arbejdede på Neurologisk Afdeling på Aalborg Sygehus, og havde Region Nordjylland som arbejdsgiver.

- Det er en alvorlig og helt ekstraordinær sag det her, men heldigvis er den helt enestående, siger Peter Larsen, leder af den juridiske afdeling i Region Nordjylland, til TV2/NORD.

Selv om den tiltalte ikke længere arbejder på Aalborg Sygehus, men på et epilepsihospital på Sjælland, har hun stadig en ejerlejlighed i boligkomplekset her i Nørresundby. Et af flere steder som politiet har været på jagt efter hende inden det senest berammede retsmøde, hvor hun altså igen blev væk.

TV2/Nord erfarer, at de 50.000 kroner er blevet brugt til at betale en usædvanlig stor vandregning, da et toilet gennem længere tid har stået og  løbet.

Den tiltaltes lejlighed har tidligere været meget tæt på at ryge på tvangsauktion, da hun OGSÅ i Retten i Aalborg, fik en udeblivelsesdom, der betød at kvinden skulle næsten 350.000 kroner af forskningsmidlerne tilbage til regionen. Pengene er nu omsider blevet betalt tilbage.
 

- Nu er det op til politiet, hvad der skal strafferetsligt i sagen, siger Peter Larsen, der afviser at vil komme nærmere ind på, hvordan Region Nordjylland fik mistanke til den tidligere overlæges misbrug af forskningsmidlerne.

 

Det er Region Nordjylland som har meldt den tidligere overlæge til Politiet - som altså har store problemer med at få kvinden slæbt i retten