LIGE NU:

Lægefejl udløser ikke erstatning

Nordjyde mistede ben efter operation for nedgroet tånegl - får ingen erstatning trods lægelige fejl.

En nordjysk lokofører får ingen erstatning, selvom han fik amputeret sit ene underben efter en simpel operation for en nedgroet tånegl.

For selvom Vestre Landsret i lighed med Retslægerådet finder, at lægerne ved Aalborg Sygehus begik to fejl i behandlingen af patienten, er han alligevel ikke berettiget til erstatning fra Patientskadenævnet.

De to fejl, som lægerne lavede, havde efter rettens mening nemlig ingen betydning for, at infektionen fra den nedgroede tånegl bredte sig så hurtigt og voldsomt, at man måtte amputere benet. I 1994 fik manden opereret en nedgroet tånegl hos en speciallæge, men i løbet af få dage udviklede der sig betændelse, og han tog på sygehuset. Lægerne behandlede med penicillin, men forgæves. Trods to oprensninger bredte infektionen sig, og benet måtte amputeres.

Han krævede erstatning, hvilket Patientskadeankenævnet afviste. Han havde ikke pådraget sig en særskilt fysisk skade ved lægernes behandling på sygehuset.

Retslægerådet kritiserer lægerne for to forhold. De burde ikke have syet såret til, så længe der var en infektion, og der gik for lang tid fra manden kom ind, og indtil man fysisk åbnede såret.

Men de to forhold var uden betydning for amputationen, der alligevel havde været nødvendig, vurderer både Retslægerådet og Vestre Landsret.

Så Patientskadeankenævnet frifindes, og nordjyden skal betale sagens omkostninger på 13.000 kroner.

/ritzau/