Foto: (Arkivfoto)

Læger gider ikke uddanne sig i yderområderne

For første gang nogensinde har ingen søgt ind på de ledige uddannelsesstillinger i almen medicin i Nordjylland, viser nye tal fra Ugeskrift for Læger.

Det er et problem nu og for fremtiden at tiltrække læger til yderområderne, da uddannelsesstillingerne normalt er der, hvor man henter nye og unge læger. Det skriver Limfjordupdate.dk.

Udviklingen er problematisk, da der i forvejen mangler 28 læger i Region Nordjylland og yderligere 14 har varslet, at de stopper indenfor en årrække.

- Manglen på læger har i flere år været en realitet i Nordjylland. Øget generel mangel på læger vil gøre denne situation endnu mere katastrofal. Derfor kræver Enhedslisten, at en væsentlig del af væksten i uddannelsen af nye læger kommer til at ligge på Aalborg Universitet, udtaler Per Clausen MF for Enhedslisten.

- Det skal også være lettere for regionerne at oprette lægehuse, hvor unge læger kan lade sig ansætte uden den store investering og risiko, der ligger i at købe en praksis. Det er nødvendigt særligt af hensyn til nordjyderne, hvor rigtig mange risikerer at stå uden en praktiserende læge i fremtiden, hvis der ikke gribes ind, slutter Per Clausen.

Regionsrådsformand Ulla Astman har tidligere forslået, at antallet af lægenumre skæres ned i de store byer for på den måde at tvinge læger til at søge til yderområderne, men det forslag har ikke vundet opbakning på Christiansborg.

http://www.tv2nord.dk/artikel/311788